GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ένα πρωτότυπο Summer School ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στην Πάτρα για να υποδεχτεί παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών. Σημαντικοί κ...

Ένα πρωτότυπο Summer School ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στην Πάτρα για να υποδεχτεί παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών.

Σημαντικοί καλλιτέχνες και καταξιωμένα σχήματα, με πρωτότυπες δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια, δρώμενα και παραστάσεις, θα ταξιδέψουν τα παιδιά, για δυο βδομάδες από τις 14 - 25 Ιουλίου 2014, στον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων, της τέχνης και της γνώσης, προσφέροντάς τους μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία τη δυνατότητα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους.

Στόχος του προγράμματος, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ρίου, είναι να γίνει η Πληροφορία αγάπη για τα παιδιά και η Γνώση σκοπός δημιουργικός.

Η πρώτη βδομάδα (14-18 Ιουλίου) είναι αφιερωμένη στα «Όνειρα Καλοκαιρινής Ελλάδας» και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Μαθήματα χορού, ιππασίας, φωτογραφίας με τον καταξιωμένο Πατρινό φωτογράφο Ιωάννη Μαρατζιώτη, μαθήματα μαγειρικής με την chef του Ιππικού Ομίλου Αγγελική Δαλάππα, κυνήγι θησαυρού, κατασκευές Ημερολογίου, Γης και Σελήνης, ανασκαφή δεινόσαυρου, το διαδραστικό παιχνίδι Δίας-Ιδαίον Άνδρο, παρουσίαση του μπουζουκιού υπο τον θρυλικό ήχο του Ζορμπά με την βοήθεια του μουσικού Σπύρου Δελέγκου.

Η δεύτερη θεματική ενότητα (21-25 Ιουλίου), υπό τον τίτλο «Ciao Italia», περιλαμβάνει εκτός από μαθήματα ιππασίας, χορού, φωτογραφίας, μαγειρικής και κατασκευές θεατρικής μάσκας, μικρών ζώων, του πύργου της Πίζας, το θεατρικό παιχνίδι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», κινητικά παιχνίδια κ.ά.

Σημαντική θα είναι η παρουσία των εκδόσεων «Διάπλαση» και «Καλέντη».

Η πρώτη θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ο Βέιν ο Τρομερός» της Μάρας Χωματίδη, με την Αφροδίτη Φρυδά στην αφήγηση και στο τραγούδι, τον Ν. Ιωαννίδη στο πιάνο και τους ηθοποιούς Γωγώ Αγγέλου και Σωτ. Καρκαλέμης.

Ενώ η δεύτερη το βιβλίο «Το Αστέρι του Γίγαντα» της Μαριβίτα Γραμματικάκη, με τον βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Παύλο Μαρόπουλο στα τραγούδια και την πρόζα, τους βιολιστές Ντόριαν Ιντρίζι και Ευγένιο Ζιμπάι και την Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο.

Τα προγράμματα θα έχουν καθημερινά 8ωρη διάρκεια (08:00-16:00) όπου στα παιδιά θα παρέχονται πρωινό και μεσημεριανό φαγητό.Η μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου θα γίνεται με λεωφορείο χορηγίας του ΚΤΕΛ Αχαίας.

Oι “Καλοκαιρινές Ανάσες” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Παιδικά Προγράμματα του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”
Πληροφορίες, εγγραφές στα τηλέφωνα: 6942 919090 και 6942 923740.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση