GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σίκινος είναι το Μαργαριτάρι των Κυκλάδων

Aν για τις διακοπές σας δεν θέλετε πολυκοσμία, ορδές τουριστών και τσιμπημένες τιμές, το clickatlife.gr σας προτείνει ένα μέρος...



Aν για τις διακοπές σας δεν θέλετε πολυκοσμία, ορδές τουριστών και τσιμπημένες τιμές, το clickatlife.gr σας προτείνει ένα μέρος που για μένα είναι συνώνυμο με την ηρεμία. Το πανέμορφο μαγικό νησάκι των Κυκλάδων που ακούει στο όνομα Σίκινος, είναι σαν να φτιάχτηκε για εσάς.

Άγνωστο και μακρινό για τον πολύ κόσμο, το μικρό αυθεντικό κυκλαδονήσι, διατηρεί ακέραιη τη γοητεία των Kυκλάδων μιας αλλοτινής εποχής. Η πέτρα, το φως και το ατέλειωτο μπλε του Aιγαίου κυριαρχούν. Η φυσική ομορφιά της θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, αφού διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα κι έχει πολλά να προσφέρει. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την σπεσιαλιτέ του νησιού, σαλάτα με ντόπια κάππαρη, ξινόγαλο, αμπελοφάσουλα και αρνί γεμιστό στο φούρνο, αλλά και το εξαίσιο φρέσκο παστέλι.

Στην άγονη γραμμή

Η Σίκινος βρίσκεται στην άγονη γραμμή, ανάμεσα στην Ίο και την Φολέγανδρο. Το αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο, η αρμονική συνύπαρξη του λευκού και του μπλε, μερικά απ’ τα καλύτερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Χώρας είναι τα πιο βασικά στοιχεία που συνθέτουν το ψηφιδωτό του νησιού.

Μια Χώρα…όνειρο

Είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού και απέχει 3,5 χλμ. από την Αλοπρόνοια, το λιμάνι. Τα κάτασπρα παραδοσιακά σπίτια και τα όμορφα πέτρινα αρχοντικά, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα ασβεστωμένα πεζούλια και σκαλοπάτια, τα γραφικά καφενεία είναι σαν να βγήκαν από πίνακα ζωγραφικής. Από τους δύο συνοικισμούς που συγκροτούν τη Χώρα, ο πιο παλιός είναι το Κάστρο που λέγεται και Σίκινος, ενώ το Χωριό είναι δημιουργία των τελευταίων χρόνων. Ο δεύτερος οικισμός του νησιού είναι η Άνω Πρόνοια ή Αλοπρόνοια που έχει 30 μόνο κατοίκους.


Για βουτιές που θα σας μείνουν αξέχαστες
Στη Σίκινο υπάρχουν πολλές παραλίες με πεντακάθαρα νερά, άλλες ερημικές όπου θα φτάσετε με καΐκι και άλλες με εύκολη πρόσβαση, κοντά σε γραφικούς οικισμούς.

Η πιο δημοφιλής είναι η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά στην Αλοπρόνοια. Άλλες παραλίες του νησιού που αξίζει να γνωρίσετε είναι το Διαλισκάρι, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Μάλτας, τα Σαντοριναιϊκα και ο Άη Γιάννης.

Πώς θα φτάσετε
Η Σίκινος απέχει από τον Πειραιά 3,5 ώρες με το ταχύπλοο (Speedrunner2) και 7,5 ώρες με το συμβατικό πλοίο Άγιος Γεώργιος. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε την αεροπορική σύνδεση με την Σαντορίνη και από εκεί την τοπική ακτοπλοϊκή σύνδεση: Σε μια ώρα με το Sea Jet, σε 2,5 ώρες με τον Άγιο Γεώργιο ή σε 2 ώρες με το Άρτεμις. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση