GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε σήμερα τη Γουατεμάλα και το νότιο Μεξικό, προκαλώντας ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις και παγιδεύοντας το...


Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε σήμερα τη Γουατεμάλα και το νότιο Μεξικό, προκαλώντας ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις και παγιδεύοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο κάτω από τα συντρίμμια τοίχου που κατέρρευσε, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο μεγέθους 7,1 βαθμών σεισμός συγκλόνισε το Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, όπου ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε από την κατάρρευση τοίχου. Ρωγμές άνοιξαν σε κτίρια στην πόλη ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Ταπατσούλα στην Πολιτεία Τσιάπας και το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα. Οι αρχές της Τσιάπας ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλες ζημιές. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Ελ Σαλβαδόρ.
Το Μεξικό βρίσκεται πάνω στο σημείο όπου συναντώνται πέντε τεκτονικές πλάκες και καταγράφει ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Οι περισσότερες από τις σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στα ανοικτά της ακτής του Ειρηνικού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση