GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την αιχμαλωσία του «Σήφη»

Όλα έτοιμα για τον «Σήφη» τον κροκόδειλο με τους ειδικούς να στήνουν αυτή την ώρα στην λίμνη του Φράγματος των Ποταμών τις παγίδες μ...


Όλα έτοιμα για τον «Σήφη» τον κροκόδειλο με τους ειδικούς να στήνουν αυτή την ώρα στην λίμνη του Φράγματος των Ποταμών τις παγίδες με στόχο να αιχμαλωτίσουν το τεράστιο ερπετό.
Ειδικοί επιστήμονες και άντρες της ΕΜΑΚ θα τοποθετήσουν δύο κλουβιά από αλουμίνιο, μήκους 2,5 μέτρων.
Η πρώτη παγίδα τοποθετήθηκε ευθεία από το φράγμα, σε βαλτώδη περιοχή, κοντά στο σημείο που εθεάθη για πρώτη φορά ο «Σήφης», ενώ η δεύτερη θα μπει στη δεξιά πλευρά της λίμνης, σε βαλτώδες σημείο με αγριόπαπιες.
Στη δεύτερη αυτή περιοχή κάτοικοι είχαν δει τον «Σήφη» ή κάποιον άλλο κροκόδειλο, καθώς οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη πόσοι κροκόδειλοι βρίσκονται στη λίμνη.
Στα κλουβιά τοποθετείται, πάντως, για δόλωμα ένα σφαγμένο κοτόπουλο, καθώς σύμφωνα με ειδικούς αυτό είναι το είδος τροφής που ελκύει περισσότερο τους κροκόδειλους.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμαρίου είπε ότι με την υπόδειξη των ειδικών θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος, ώστε να παραμείνει εκεί το ζώο.
«Μας ενδιαφέρει για την ανάπτυξη του Αμαρίου και του Ρεθύμνου να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος, ώστε να παραμείνει το ζώο άλλα να προστατευτούν και οι ντόπιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Η κυβερνητική αλητεία δεν επιθυμεί να γίνει ολομέλεια της βουλής και ψάχνει αφορμές.οι αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση