GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμη η Κύπρος να δεχθεί πολίτες τρίτων χωρών από Γάζα ή Συρία

Έτοιμη είναι η Κύπρος να δεχθεί πολίτες της ΕΕ και τρίτων χωρών από Γάζα ή Συρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σωκράτης Χάσικος...


Έτοιμη είναι η Κύπρος να δεχθεί πολίτες της ΕΕ και τρίτων χωρών από Γάζα ή Συρία.
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε ότι υπάρχουν υποδομές και έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια για την υποδοχή και φιλοξενία στην Μεγαλόνησο, Ευρωπαίων πολιτών ή υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τις δύο περιοχές, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.
Ο κ. Χάσικος διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για προσωρινή φιλοξενία αυτών των ατόμων, δεδομένου ότι η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως διαμετακομιστικός σταθμός για τρεις με τέσσερις ημέρες.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για κινήσεις πληθυσμών, λόγω της σύρραξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Χάσικος, απάντησε αρνητικά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Για το ενδεχόμενο να ζητηθεί αρωγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση