GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζοντας σπιτικό φαγητό για τους τετράποδους φίλους σας

Πολλοί κηδεμόνες ζώων προτιμούν να βασίζουν τη σίτιση των ζώων τους σε σπιτικές συνταγές. Τέτοιες συνταγές μπορούν να βρεθούν...



Πολλοί κηδεμόνες ζώων προτιμούν να βασίζουν τη σίτιση των ζώων τους σε σπιτικές συνταγές.
Τέτοιες συνταγές μπορούν να βρεθούν σε βιβλία, περιοδικά και στο internet ή μπορούν να φτιαχτούν από κτηνίατρο διατροφολόγο (διπλωματούχο του κολλεγίου American College of Veterinary Nutrition) ειδικότητας που δεν υπάρχει, προς το παρόν, στην Ελλάδα...

Οι περισσότερες συνταγές που μπορούν να βρεθούν στο internet είναι μη ισορροπημένες και ατελείς και για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν είστε οπαδοί της σπιτικής διατροφής.

Τύποι συνταγών:

Οι σπιτικές συνταγές μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

Συνταγές που συνδυάζουν σπιτικό φαγητό με εμπορικές τροφές.

Συνταγές που βασίζονται εξολοκλήρου σε σπιτικό φαγητό το οποίο μπορεί να είναι μαγειρεμένο, ωμό ή συνδυασμός ωμού με μαγειρεμένο.

Η λογική πίσω από τη χορήγηση σπιτικού φαγητού

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πολλοί ιδιοκτήτες ζώων επιθυμούν να χορηγούν σπιτικό φαγητό στο σκύλο ή στη γάτα τους:

Διατροφική δοκιμή για τη διάγνωση ή αντιμετώπιση τροφικών αλλεργιών.

Ανάγκη ειδικής δίαιτας στα πλαίσια αντιμετώπισης ασθένειας που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τις διαθέσιμες εμπορικές τροφές.

Προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη λόγω πληροφοριών που έχει σχετικά με τις εμπορικές τροφές (συνήθως λανθασμένη πληροφόρηση), λόγω της πεποίθησης πως το σπιτικό φαγητό είναι περισσότερο φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών, λόγω της αίσθησης παροχής καλύτερης φροντίδας στο ζώο του ή λόγω της πεποίθησης πως το σπιτικό φαγητό είναι πιο οικονομικό.

Ετοιμάζοντας σπιτικό φαγητό για το σκύλο και τη γάτα

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κατάλληλα καταρτισμένοι φορείς ή εταιρείες που να ασχολούνται με την κατάρτιση διαιτολογίων για το σκύλο και τη γάτα. Διαδικτυακές εταιρείες στις ΗΠΑ είναι:
www.balanceit.com
www.petdiets.com

Οι ειδικοί του vetmenow.gr σας προτείνουν όταν εκτελείτε τέτοιες συνταγές, να μην παρεκκλίνετε από τις οδηγίες καθώς υπάρχει περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι ισορροπημένο. Τηρήστε όλους του κανόνες υγιεινής ιδίως αν παρασκευάζετε ωμή τροφή.

Παρακολούθηση

Εξετάζετε το ζώο σας συχνά ώστε να παρατηρήσετε τυχόν ενδείξεις παθολογικών καταστάσεων. Διενεργείτε συχνές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και τακτικές επισκέψεις στον/στην κτηνίατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση