GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Βαμιεδάκης: «Εφτά τουρίστες αντιστοιχούν σε έναν Κρητικό»

Στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών της Ελλάδος φιγουράρει η Κρήτη. Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκ...



Στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών της Ελλάδος φιγουράρει η Κρήτη.
Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος το 20% των τουριστών της χώρας επιλέγει την Κρήτη για τις διακοπές της.
Όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν δύο τουρίστες δεδομένου ότι γύρω στα 13 δισεκατομμύρια επισκέπτες έχουν επιλέξει την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός επιχειρηματίας τουρισμού, Μ. Βαμιεδάκης, έρχεται να συμπληρώσει – μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά – ότι σε κάθε Κρητικό αντιστοιχούν εφτά τουρίστες.

«Στην Κρήτη οι τουρίστες είναι πάρα πολύ. Σε κάθε Κρητικό αντιστοιχούν εφτά τουρίστες, την ώρα που σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν δύο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Κρήτη καθώς όλο το νησί, έμμεσα ή άμεσα εξαρτάται από τον τουρισμό», επεσήμανε ο κ. Βαμιεδάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι ενώ η ποσότητα τουριστών είναι καλή, η ποιότητα όχι.

«Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα Ιούλιο και Αύγουστο. Η ποιότητα δυστυχώς δεν είναι αυτή που περιμέναμε άρα η κατά κεφαλή δαπάνη είναι αρκετά περιορισμένη και αυτό είναι βασικά το κομμάτι που πρέπει να εστιάσουμε στο μέλλον για να μπορούμε να συνδυάσουμε την ποσότητα με την ποιότητα», ανέφερε σχετικά ο κ. Βαμιεδάκης.

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Βασικός στόχος όλων των επιχειρηματιών και φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Κρήτη είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που σύμφωνα και με τον κ. Βαμιεδάκη, θα ανοίξει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι σεζόν είναι πολύ καλύτερες κι αυτό έχει συνέπεια και στην διάρκεια τους. Η σεζόν φέτος άρχισε από τα τέλη του Μάρτη και θα τραβήξει μέχρι αρχές Νοέμβρη. Δυστυχώς όμως η μεγάλη μάζα επικεντρώνεται στο τετράμηνο Ιούνιο – Σεπτέμβριος. Ανοίγουν όμως θέσεις εργασίες. Σύμφωνα με μία μελέτη που έχουμε κάνει, αν μπορούμε να επιμηκύνουμε την σεζόν 1,5 μήνα ακόμα – που είναι στόχος όλων και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό – αυτόματα θα έχουμε μία αύξηση 20% στις θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο κ. Βαμιεδάκης.

«Βλέπουν» πολιτιστικό και ιατρικό τουρισμό
Κάποιοι λάθος χειρισμοί του παρελθόντος έκαναν την Κρήτη με τόσο τεράστιο πλούτο ιστορίας, πολιτισμού, μνημείων, ναών κ.ά. να έχει γίνει ελκυστικός προορισμός μόνο για τον ήλιο και την θάλασσα. Αυτό είναι κάτι που οι φορείς του τουρισμού θέλουν ν’ αλλάξουν.

«Η βασική επιδίωξη είναι να βελτιωθεί η ποιότητα των επισκεπτών. Δυστυχώς εξαιτίας κάποιων πολιτικών και λάθος χειρισμών του παρελθόντος έχουμε εγκλωβιστεί στο δίπτυχο ήλιος – θάλασσα και οι επισκέπτες έρχονται κυρίως γι’ αυτό. Έχουμε σίγουρα πολύ περισσότερα. Έχουμε τον πολιτισμό μας όπως επίσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον θρησκευτικό τουρισμό αλλά και τον ιατρικό», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βαμιεδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση