GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνής έρευνα για την τραγωδία – Εκεχειρία ζητά ο Πούτιν

Συνολικά 181 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία, ενώ στ...


Συνολικά 181 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία, ενώ στο σημείο της πτώσης του Boeing έφτασαν 30 παρατηρητές και εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας. Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές έκαναν γνωστό ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση στους παρατηρητές.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την κατάρριψη

Αλληλοκατηγορίες πάνω από τα συντρίμμια

Την ίδια ώρα, το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη δρομολογεί εξελίξεις και στην ουκρανική κρίση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία από τους αντάρτες και την ουκρανική κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.
«Θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας. «Με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι φοβερό, μια τραγωδία», υπογράμμισε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προκρίνει το ενδεχόμενο ένας πύραυλος να ευθύνεται για την συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, ωστόσο αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας. «Οι πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει, λαμβάνοντας υπόψη και τη διασπορά των συντριμμιών σε ακτίνα πολλών δεκάδων χιλιομέτρων, τείνουν να υποστηρίξουν το ενδεχόμενο ότι το αεροπλάνο αυτό κατερρίφθη», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ. «Η έρευνα θα μας πει», πρόσθεσε.
Παγκόσμιο σοκ από τη συντριβή του Boeing – Χάθηκαν 298 ψυχές

Ειδικοί των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι το Boeing 777, που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος η προέλευση ωστόσο του οποίου παραμένει αδιευκρίνιστη.
Τραγική ειρωνία

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία που έχασε τον γιο του και τη νύφη του στην πτήση των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τον Μάρτιο, θρηνεί τώρα και άλλους συγγενείς του, που επέβαιναν στο αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας που κατέπεσε χθες στην ανατολική Ουκρανία.
Η Αϊρίν και ο Τζορτζ Μπάροουζ, από το Μπιλόιλα του Κουίνσλαντ, έχασαν τον γιο τους Ρόντνεϊ και τη νύφη τους Μέρι οι οποίοι επέβαιναν μαζί με ακόμη 237 ανθρώπους στη μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.
Η θετή εγγονή του ζευγαριού, η Μαρί Ριζκ και ο σύζυγός της Άλμπερτ επέβαιναν στην πτήση MH17 η οποία κατέπεσε χθες, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση