GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι ευελιξίες για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος»

Η Γαλλία θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλ...


Η Γαλλία θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, όμως θα πρέπει να μπορεί να επωφεληθεί γενικά από τις «ευελιξίες» των μεταρρυθμίσεων τις οποίες κάνει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.
«Όσον αφορά το δημοσιονομικό πρόγραμμα, κάθε χώρα και επομένως και η Γαλλία, θα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και όλα τα περιθώρια, όλες οι ευελιξίες, θα πρέπει να αξιοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη μας κυρίως τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει», είπε ο Ολάντ στην ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα της κοινωνικής διάσκεψης στην οποία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων και ενώσεις εργοδοτών σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι και να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι οι χώρες-μέλη μπορούν να επωφεληθούν από την ευελιξία που προβλέπεται ήδη στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αρκεί να προχωρούν σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Υπενθύμισε μάλιστα ότι πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, εξασφάλισαν περισσότερο χρόνο για να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματά τους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση