GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Κυρώσεις σε νομικά πρόσωπα και δήμους που δεν απογράφονται

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ...


Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους να πέσει η κυβέρνηση, δε διστάζουν να συγκροτήσουν μια ετερόκλητη ιδεολογικά συμμαχία.
«Στην ετερόκλητη αυτή συμμαχία και στη συνάθροιση των ψήφων, την οποία επιδίωξε ο κ. Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, δεν είχε καμία δυσκολία να συναθροίσει τις ψήφους του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια. Έχουν έναν και μόνο συγκεκριμένο σκοπό – πώς κατά παράβαση του πνεύματος του Συντάγματος – θα χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή, για να ρίξω την κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Μητσοτάκης υπολόγισε επίσης σε περίπου 2.000 το αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν απο το Δημόσιο μετά την τελεσιδικία δικαστικών αποφάσεων, ενώ επιβεβαίωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.
Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες. «Θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις είτε στα νομικά πρόσωπα, είτε στους δήμους που τα εποπτεύουν», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, επειδή «δε θέλουν να μάθουμε πόσο πληρώνονται».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η εισαγωγή φοροελαφρύνσεων, σημειώνοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου ο υψηλός συντελεστής δεν έχει αποδώσει.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση