GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα δύο από τα μικρότερα χωριά της Κυνουρίας εόρτασαν την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφ. Ηλιού του Θεσβίτου

Τα δύο από τα μικρότερα χωριά της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας τα οποία βρίσκονται στον τέως Δήμο Βαλτετσίου, εόρτασ...



Τα δύο από τα μικρότερα χωριά της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας τα οποία βρίσκονται στον τέως Δήμο Βαλτετσίου, εόρτασαν λαμπρώς και φέτος την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφ. Ηλιού του Θεσβίτου.

Πρόκειται για τα χωριά Δάφνη ( Κουτρουμπούχη ) και Μανιάτη Μαντινείας. Η εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφ. Ηλιού του Θεσβίτου γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα σε αυτές τις δύο μικρές Ενορίες αφού ο Άγιος Ηλίας είναι προστάτης των δύο αυτών χωριών.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός. Πλήθος κόσμου, συγχωριανών, ενοριτών και τιμώντων την εορτή, συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Οι λιγοστοί ενορίτες και οι συμμετέχοντες στις Ιερές Ακολουθίες ενθουσιάστηκαν με τις ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου σχετικά με την αγορά καινούργιων κωδώνων, την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος κωδωνοκρουσίας και ρολογιού στο καλλιμάρμαρο ανακαινισμένο καμπαναριό της Ενορίας. Ενώ ενημερώθηκαν και για τις εργασίες ανακαινίσεως που είναι σε εξέλιξη στο Εξωκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το Σάββατο το απόγευμα μετά την Ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά το πανηγύρι του χωριού επ’ ευκαιρία της μεγάλης Θρησκευτικής εορτής του Αγίου, που έγινε στην πλατεία του χωριού Δάφνη με την ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου << Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ >>.
+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας



1 σχόλιο

  1. Πού πολέμησε και δοξάστηκε ο προφήτης, στη Γάζα; Και τι σκατά προφήτευσε για τον περιούσιο λαό του Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση