GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την Κουμουνδούρου, να συναντήσει την κοινωνία!

Γράφει ο Μαγια Αλέξης Τσίπρας: Με σημαία το ΕΑΜ πάμε για αυτοδυναμία με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία! Επιτέλους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγ...

Γράφει ο Μαγια

Αλέξης Τσίπρας: Με σημαία το ΕΑΜ πάμε για αυτοδυναμία με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία!
Επιτέλους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει με σαφήνεια την επόμενη μέρα, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». «Μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης, που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια», δηλώνει.
Επί μήνες, με την αρθρογραφία μας, επιχειρούμε να αναδείξουμε το πλαίσιο της ανατροπής, τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη να γεννηθεί το νέο, σύγχρονο ΕΑΜ, στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, το 1941-1944 συμμετείχαν πολίτες απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις με μοναδικό στόχο τη λευτεριά της πατρίδας απ’ τον Γερμανικό ζυγό.
Οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να ανθίσει και να καρποφορήσει η ιδέα της δημιουργίας ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της υποτέλειας, της λεηλασίας και της φτώχειας.
Η σύμπηξη μιας ευρείας δημοκρατικής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που θα σπάσει τα δεσμά του Μνημονίου και θα εφαρμόσει την εναλλακτική δημοκρατική πολιτική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν είναι υπόθεση ορισμένων οργανώσεων ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εξαρτήσεις.
Ιδού, τι υπογράμμιζε ο μεγάλος παιδαγωγός, συγγραφέας και πολιτικός Δ. Γληνός, συντάκτης του ιδεολογικο-πολιτικού μανιφέστου του ΕΑΜ: «Ο αγώνας του λαού μας δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ. Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν’ αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα…».
Δυστυχώς, προς μεγάλη και δικαιολογημένη απογοήτευση του Λαφαζάνη και των υπολοίπων «διοικητών των γκρουπούσκουλων», οι Ελληνες δεν μπορούν να γίνουν αίφνης Αριστεροί. Για τούτο έχει φροντίσει το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας. Τυχαία νομίζετε ότι, στις πρόσφατες ευρωεκλογές το 1/3 των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες εμπιστεύθηκαν τους Μνημονιακούς ολετήρες;
Μέσα σε αυτό το σκηνικό αποτελεί πολιτικό σφάλμα η σύνδεση της αποτίναξης του Μνημονιακού ζυγού με το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.
Συνεπώς, πρέπει να παραμερισθούν αυτά που χωρίζουν και να αναδειχτούν αυτά που ενώνουν. Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την Κουμουνδούρου, να συναντήσει την κοινωνία! Με συγκροτημένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες να καταστήσει την οικοδόμηση του νέου ΕΑΜ υπόθεση του βαρυγκωμούντος λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση