GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελαμπντελαουί: «Θαυμάζω τον Ντάνι Άλβες, δεν νιώθω καμία πίεση»

Αγαπημένος του αμυντικός είναι ο Ντάνι Άλβες. Θαυμάζει και τον Λίο Μέσι ενώ δεν φοβάται την πίεση. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν...



Αγαπημένος του αμυντικός είναι ο Ντάνι Άλβες. Θαυμάζει και τον Λίο Μέσι ενώ δεν φοβάται την πίεση. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν...
τρομάζει ούτε από την πίεση ούτε από τις προκλήσεις.

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει από την πρώτη στιγμή στις προπονήσεις του Ολυμπιακού διαπιστώνουν πως πρόκειται για έναν άκρως επιθετικογενή παίκτη και ας είναι δεξί μπακ. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει την δυνατότητα να παίξει όλη την δεξιά πλευρά. Του αρέσει πολύ να αγωνίζεται ως εξτρέμ, να ανεβαίνει ψηλά και να πρεσάρει, να κλέβει μπάλες, να ντριμπλάρει τους αντιπάλους και να βγάζει φάσεις και εάν σκοράρει κιόλας ακόμα πιο καλά! Το γεγονός πως θαυμάζει και έχει ως ποδοσφαιρικό του είδωλο από τους αμυντικούς, τον Ντάνι Άλβες αυτό τα λέει όλα. Όσο για τα όνειρά του; Δεν έχουν... ταβάνι και φτάνουν μέχρι και... τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! Αναλυτικότερα ο νεαρός Νορβηγός διεθνής των Πειραιωτών τόνισε σε συνέντευξή του στο Ζέεφελντ για:

Τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και το τι γνωρίζει για αυτά: Ναι. Ξέρω πως πρέπει να κερδίζουμε ότι και να γίνει. Έχω μάθει πως τα ματς αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο. Οπότε τρεις βαθμοί για εμάς και για τον κόσμο. Μόνο νίκη σε αυτά τα παιχνίδια. Παντού υπάρχουν ντέρμπι αλλά εδώ έχω καταλάβει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Τις αυξημένες προσδοκίες του Ολυμπιακού και τους στόχους του και κατά πόσον τον αγχώνουν: Όχι δεν το βλέπω έτσι. Για μένα είναι ένα παραπάνω κίνητρο. Πρωτίστως είναι πιο μεγάλο το κίνητρο. Πέρυσι στην ομάδα μου θέλαμε να πάρουμε την άνοδο οπότε υπήρχε μεγάλη πίεση για νίκες. Την επόμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε πολυ δυνατές ομάδες για να μείνουμε στην Μπουντεσλίγκα. Η πίεση δεν με αγχώνει. Μου δίνει παραπάνω κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος. Δεν νιώθω πίεση.

Τον Αμπιντάλ: Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε μία ομάδα με τον Ερίκ. Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα. Φυσικά και τον ήξερα από πριν. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι για τον παίκτη Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι μεγάλος παίκτης και τον έβλεπα στην Μπαρτσελόνα. Τώρα που τον γνωρίζω μου φαίνεται πολύ καλός χαρακτήρας και πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία.

Τα πρότυπά του: Πολλοί παίκτες μου αρέσουν. Παλαιότερα είχα ως πρότυπο τον Ροναλντίνιο και πιο μετά τον Μέσι. Υπάρχουν πολλοί που μου αρέσουν.

Τον Μίτσελ και τις σκέψεις και για την επιθετική αξιοποίησή του: Ο κόουτς ξέρει τι είμαι. Γνωρίζει τι τύπου παίκτης είμαι. Φυσικά το ξέρει πως είμαι ένας επιθετικογενής δεξιός μπακ. Παίρνει τον χρόνο του για να με γνωρίζει πιο καλά και να δει το τι μπορώ να κάνω στα ματς. Δική του απόφαση θα είναι το εάν θα καλύπτω όλη την άμυνα ή εάν θα ανεβαίνω όλη την πλευρά.

Την πιθανότητα να μην είναι βασικός και πως θα την διαχειριστεί: Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για αυτό. Για την πιθανότητα να μην είσαι βασικός. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με μεγάλο ρόστερ. Εμένα όμως μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Έτσι εάν δεν ξεκινάω βασικός τότε θα πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να δείξω πως θα πρέπει να παίζω. Είμαι εδώ για να δείξω και να αποδείξω πως θα πρέπει να αγωνίζομαι. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν θα είμαι στην βασική ενδεκάδα θα έχω όλη την διάθεση να δουλέψω για να το διορθώσω αυτό.

Τον μπακ της αρεσκείας του: Πάντα μου άρεσε ο Ντάνι Άλβες. Επειδή είναι πολύ επιθετικός. Παίζει στην θέση μου και βγάζει πολύ επιθετικό χαρακτήρα στην Μπαρτσελόνα.

Το κατά πόσον εκείνος έχει την... τρέλα του Ντάνι Άλβες: Τον γνωρίζω ως παίκτη. Τον θαυμάζω ως ποδοσφαιριστή. Ως άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ελπίζω όταν θα με γνωρίσετε καλά, να δείτε πως είμαι πολύ καλός χαρακτήρας.

Το εάν έχει στο μυαλό του να ξαναντριμπλάρει πέντε παίκτες: Ναι. Εάν υπάρχει ο χωρός και η ευκαιρία θα το κάνω ξανά. Θα ήθελα να έχω την μπάλα και να το κάνω και πάλι. Να γίνω πιο επιθετικός. Μου αρέσει πολύ η επίθεση.

Τον τραυματισμό που είχε, την επέμβασή του και το κατά πόσον νιώθει καλά: Ναι. Είμαι καλά τώρα. Πρέπει βέβαια να προσέχω γιατί είναι ακόμα αρχή και υπάρχει η ένταση των προπονήσεων και η καταπόνηση της προετοιμασίας. Η επεμβαση όμως ήταν πετυχημένη. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το τουρνουά των ΗΠΑ και πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό: Αυτές που θα παίξουμε είναι όλες μεγάλες ομάδες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ με συλλόγους επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και για να δούμε εμείς που είμαστε και που στεκόμαστε αμυντικά και επιθετικά. Θα είναι πολύ καλά ματς για εμάς.

Το Τσάμπιονς Λιγκ: Κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση που παίζω θέλω να τα κερδίζω. Έτσι θέλουμε να κερδίσουμε στην Ελλάδα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Γιατί να μην πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ εάν γίνεται; Γιατί όχι; Πρέπει να κάνεις μεγάλα όνειρα εάν θες να πας μπροστά. Να είσαι μεν προσγειωμένος και να δουλεύεις αλλά να κάνεις και τα όνειρά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση