GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός Γάλλος λεγεωνάριος στο Μάλι

Ένας Γάλλος λεγεωνάριος σκοτώθηκε χθες και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο βόρειο Μάλι, ανεβάζοντας σε 9 το...


Ένας Γάλλος λεγεωνάριος σκοτώθηκε χθες και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο βόρειο Μάλι, ανεβάζοντας σε 9 τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτικών που έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη τον Ιανουάριο του 2013 της στρατιωτικής επιχείρησης Serval, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.
Η επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Γκάο, σημειώθηκε παραμονές μιας αφρικανικής περιοδείας του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και τη στιγμή που ο γαλλικός στρατός ανασυντάσσει τις δυνάμεις του στο Σάχελ.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, το όχημα με το οποίο έγινε η επίθεση το οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος το έριξε πάνω σε "θωρακισμένα οχήματα τα οποία είχαν πάρει θέση για να επιβλέπουν τον τομέα αλ Μουστάρατ".
Συνολικά 7 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, και ο ένας από αυτούς πέθανε κατά την διάρκεια της νύχτας, διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.
Ο στρατιωτικός που σκοτώθηκε είναι ο 45χρονος λεγεωνάριος Ντεϊβίντ Νικολίτς, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Σερβία και είχε πάρει την γαλλική υπηκοότητα.
Πρόκειται για τον 9ο στρατιώτη που σκοτώνεται στο Μάλι από την έναρξη της επιχείρησης Serval τον Ιανουάριο του 2013. Περίπου 1.700 Γάλλοι στρατιωτικοί μετέχουν στην επιχείρηση αυτή, η οποία έχει στόχο να σταματήσει την προέλαση των ενόπλων ισλαμιστών και να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Μάλι.
Αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες για να παραχωρήσει την θέση της σε μια ευρύτερη και διαρκή επιχείρηση καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο Σάχελ, για την οποία θα κινητοποιηθούν 3.000 Γάλλοι στρατιωτικοί.
Ο Ολάντ θα πραγματοποιήσει από αύριο Πέμπτη ως το Σάββατο μια περιοδεία στην Ακτή Ελεφαντοστού, στον Νίγηρα και στο Τσαντ. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Μάλι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση