GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζουν διόδια μόνο για αλλοδαπούς στη Γερμανία

Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους, ότι στη Γερμανία οι δρόμοι δεν έχουν διόδια, αφού οι φόροι περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οδικού ...



Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους, ότι στη Γερμανία οι δρόμοι δεν έχουν διόδια, αφού οι φόροι περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Οι φόροι ωστόσο αποδίδονται από τους γερμανούς πολίτες και όχι τους ξένους.
Εκεί λοιπόν πατάει ο υπουργός συγκοινωνιών Alexander Dobrindt, ο οποίος σχεδιάζει να επιβάλει διόδια στους ξένους πολίτες που χρησιμοποιούν το εθνικό τους δίκτυο.
Η εφαρμογή του μέτρου σκέφτονται να ξεκινήσει από το 2016 και το αντίτιμο θα είναι δέκα ευρώ για δέκα μέρες ή 100 ευρώ για ένα χρόνο. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση αυτή στους γείτονες της Γερμανίας, την Αυστρία και την Ολλανδία, ωστόσο ο Dobrindt απαντά ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν παραβιάζει κανέναν κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την κίνηση αυτή η Γερμανία θα έχει κέρδος που θα φτάσει με τους πρώτους υπολογισμούς τα 2,5 δις ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση