GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος

Βαρεθήκατε να μετράτε θερμίδες και η ζυγαριά να παραμένει στα ίδια; Ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια διαφορετική προσέγγ...



Βαρεθήκατε να μετράτε θερμίδες και η ζυγαριά να παραμένει στα ίδια; Ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια διαφορετική προσέγγιση στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Σύμφωνα με ερευνητές, ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος και να παραμείνετε αδύνατοι είναι να δοκιμάσετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες με πολλά ψάρια, αυγά και κρέας.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός του ανθρώπου δίνει προτεραιότητα στις πρωτεΐνες έναντι των υδατανθράκων και του λίπους, τα άτομα που ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες είναι πιθανό να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις άλλες ομάδες τροφίμων για να φτάσουν τα επίπεδα πρωτεϊνών-στόχου.

«Η διατροφή που ακολουθεί κάποιος πρέπει να έχει τις επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών για να ικανοποιείται η όρεξή του» ανέφερε ο καθηγητής David Raubenheimer από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στη Daily Mail, τονίζοντας ωστόσο το εξής: «Οι δίαιτες με υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών μπορεί να μας βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά αν δεν είναι ισορροπημένες τότε μπορεί να προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας».

Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή, όταν μετρά κανείς το θρεπτικό περιεχόμενο της τροφής από τις θερμίδες που περιέχει πρόκειται για μια πολύ απλοϊκή προσέγγιση. Η συνολική επίτευξη της σωστής διατροφικής ισορροπίας μέσα από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη είναι πιο σημαντική.

Όταν η διατροφή είναι ισορροπημένη δεν υπάρχει ανταγωνισμός στον οργανισμό και όταν ικανοποιείται η ανάγκη για ένα συστατικό, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, πολλά τρόφιμα δεν είναι ισορροπημένα και είτε έχουν υψηλότερη ή χαμηλότερη αναλογία πρωτεϊνών και υδατανθράκων από αυτό που χρειάζεται.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσλαμβάνει κανείς την ιδανική ποσότητα πρωτεϊνών, προκειμένου να μην καταναλώνει περισσότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες για να «αναπληρώσει» την έλλειψη.

«Ένας πολύ απλός κανόνας που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι είναι η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων. Όσο πιο πολύ τρέφονται με “πραγματικό” φαγητό, τόσο το καλύτερο» κατέληξε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση