GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αδριατική «ματώνει» την ελληνική ακτοπλοΐα

Σε αυτό το καλοκαίρι έχει εναποθέσει τις όποιες ελπίδες έχει ο κλάδος της ακτοπλοΐας για να σταθεροποιήσει τις ζημιές του και ...



Σε αυτό το καλοκαίρι έχει εναποθέσει τις όποιες ελπίδες έχει ο κλάδος της ακτοπλοΐας για να σταθεροποιήσει τις ζημιές του και στη συνέχεια να τις μειώσει όσο το δυνατόν.
Οι αυξημένος αριθμός τουριστών που αναμένεται να αγγίξει τα 20 εκατομμύρια αποτελεί το «μάννα εξ ουρανού». Βέβαια έχει να αντιμετωπίσει τις πτήσεις τσάρτερ που πάνε τους τουρίστες κατευθείαν στο νησί-προορισμό αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.
Την ίδια ώρα η ναυμαχία στην Αδριατική μαίνεται. Ο Εμμάνουελ Γκριμάλντι δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιό του να μειώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία των Ελλήνων στο θαλάσσιο αυτόν επιχειρηματικό χώρο.

«Δυστυχώς άργησαν πολύ να λειτουργήσουν οι Ελληνικές κοινοπραξίες, η οικονομία δυνάμεων και ο εξορθολογισμός των δρομολογίων. Επίσης υπήρξε αθέμιτος ανταγωνισμός-στοιχείο καθαρά οικονομικό- από την μισθοδοσία των πληρωμάτων των πλοίων μεταξύ ελληνόκτητων και ιταλόκτητων πλοίων στην γραμμή. Μετά το τέλος του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το οδικό δίκτυο δόθηκε ξανά σε χρήση, ενώ μειώθηκε και η κίνηση σε όλους τους τομείς στην γραμμή λόγω της οικονομικής κρίσεως. Έτσι ο κύριος πόλος της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας η «Αδριατική» άρχισε να συρρικνώνεται πλέον επικίνδυνα» επισημαίνουν οικονομικοί κύκλοι και καταλήγουν:
«Συμπερασματικά, η άλλοτε σοβαρή οικονομική βοήθεια της ακτοπλοΐας που προήρχετο από την Αδριατική, που συνεχώς στήριζε την ακτοπλοϊκή αγορά για τους έχοντες παράλληλη δραστηριότητα (εσωτερικό – εξωτερικό) έπαυσε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι καταστροφικοί απολογισμοί των δραστηριοποιουμένων εταιρειών την τελευταία τετραετία σε αμφότερους τους χώρους (Ελλάδα – Αδριατική)».
Ο ρόλος των ελληνικών τραπεζών, σε αυτή την χρονική συγκυρία, είναι ο πιο κρίσιμος αφού είναι σχεδόν οι αποκλειστικοί χρηματοδότες των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών. «Η αναδιοργάνωση του χρέους των εταιρειών πρέπει να συνοδευτεί με την ανασυγκρότηση των εταιρειών ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της ελληνικότητας των εταιρειών» επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση