GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιταγές κατάρτισης για ανέργους

Περισσότερα από εκατό άτομα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το φάσμα της ανεργίας και χρειάζονται περαιτέρω κατάρτιση ώστε να...



Περισσότερα από εκατό άτομα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το φάσμα της ανεργίας και χρειάζονται περαιτέρω κατάρτιση ώστε να επανενταχθούν με πιο ευνοϊκούς όρους στην αγορά εργασίας, θα επωφεληθούν από την χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας να εγκρίνει την υλοποίηση έργων που έχουν κατακυρωθεί στο Περιφερειακό Κέντρο Επαγγελματική Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Η απόφαση, όπως ανέφερε χθες κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αφορά την επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (Training Voucher) για άνεργους δημοσιογράφους με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας στις 8 περιφέρειες σύγκλισης και στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου, την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης φορτοεκφορτωτών ξηράς – λιμένος και την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών.

Η έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο αφορά την Υλοποίηση, τη Διοίκηση, την Υποστήριξη, και τη Διαχείριση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου, των προγραμμάτων.

«Αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στην ειδίκευση των ανέργων και των εργαζόμενων της περιοχής μας, μέσα από την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στη χρήση της πληροφορικής, στη μεταφορά τεχνογνωσίας κλπ. Τέτοιου είδους προγράμματα συμβάλλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας καθώς και στη μείωση της ανεργίας , το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο της εποχής μας» σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος και κατέληξε: «Η χρηματοδότηση των παραπάνω προγραμμάτων, προέρχεται από τις αναθέτουσες αρχές, σε ποσοστό 100% και δεν επιβαρύνουν καθόλου τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο τηλέφωνο 2610-330252.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση