GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων «υψηλού κόστους» εντόπισε η ΕΛΑΣ

Δυο μεταφορικές εταιρείες στην Αττική και μια ελληνικών συμφερόντων φαρμακευτική εταιρεία με έδρα στα Σκόπια βρέθηκαν να εμπλέκονται...


Δυο μεταφορικές εταιρείες στην Αττική και μια ελληνικών συμφερόντων φαρμακευτική εταιρεία με έδρα στα Σκόπια βρέθηκαν να εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης λαθραίων φαρμάκων «υψηλού κόστους» στην Ελλάδα και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μετά από εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων!
Οι έρευνες για διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων έγιναν σε μια εταιρεία διαμεσολάβησης, μεταφοράς και αποθήκευσης εμπορευμάτων στη Βάρη και σε μια εταιρεία που αναλαμβάνει οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και διατηρεί αποθήκες στον Ασπρόπυργο. Και στις δυο κατασχέθηκε πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε ότι τα φάρμακα εισάγονταν παράνομα στην Ελλάδα από την φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εδρεύει στην πρωτεύουσα της FYROM και διακινούνταν από τις δυο εταιρείες προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ιταλία.
Η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία παράγει σκευάσματα κυρίως για τη θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου, η αξία των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλή και φτάνει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία του Ασπροπύργου παρείχε και υπηρεσίες αποθήκευσης για τα φάρμακα χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον Ε.Ο.Φ., γεγονός που αποτελεί διοικητική παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και τιμωρείται με πρόστιμο ως 100.000 ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψαν και φορολογικές παραβάσεις σχετικά με τη χονδρική πώληση φαρμάκων. Η αξία των φαρμάκων που διακινήθηκαν επί τουλάχιστον δύο χρόνια και των διαφυγόντων φόρων, ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό υλικό μαζί με την έκθεση του Ε.Ο.Φ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παράλληλα ο Ε.Ο.Φ. θα επιβάλει ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση