GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος "Δια Βίου Οφειλετών"

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε με τη συντονιστ...



Την Τετάρτη το απόγευμα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε με τη συντονιστική επιτροπή του κινήματος «Δια Βίου οφειλετών» .
Εκ μέρους της επιτροπής τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ο κ.Λάππας, τονίζοντας ότι :

«Ο υπερδιπλασιασμός στους φόρους σε σχέση με πέρυσι, θα επιφέρει ελάχιστες επιστροφές φόρου ενώ πολλές μηδενικές δηλώσεις θα αντιμετωπίσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του 40,51% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα από την εκκαθάριση περίπου 1,5 εκατομμυρίων δηλώσεων προκύπτει ένα σύνολο φόρου ύψους 1,714 δις ευρώ, δηλαδή 1.175 ευρώ ανά φορολογούμενο. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την παράταση μέχρι τις 15 ή 20 Ιουλίου, καθώς σχεδόν 2.000.000 πολίτες δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη δήλωση».

Ο Ν. Νικολόπουλος μετά την ενημέρωσε που έλαβε δήλωσε προς τα μέλη της επιτροπής :
«Στις αρχές του 2015, δηλαδή σε επτά περίπου μήνες, το πολιτικό σύστημα θα βρεθεί μπροστά σε μια κοινωνική βόμβα μεγατόνων : 4.000.000 Έλληνες θα χρωστούν στο Δημόσιο ποσά που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα εξοφλήσουν μα ούτε και να τα ρυθμίσουν. Θα ζήσουν μέχρι το θάνατό τους με κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς φορολογική ενημερότητα για να δραστηριοποιηθούν σε κάτι άλλο ώστε να επιβιώσουν, άρα θα είναι μονίμως αποκλεισμένοι από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.
Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπ. Οικονομικών, 3.600.000 Έλληνες χρωστούν στο Δημόσιο. Από αυτούς τα 2.800.000 δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, είναι ήδη ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ. Ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε μήνα.
Αιτία, η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να φορολογήσει τα θύματα της κρίσης με... ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ μέσω τεκμηρίων. Έτσι άνθρωποι άνεργοι, καταχρεωμένοι, με ασήμαντα εισοδήματα κ.λπ. φορολογούνται για ποσά που ποτέ δεν εισέπραξαν και τους επιβάλλονται φόροι που δεν μπορούν να καταβάλλουν. Αυτοί οι φόροι ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ με τόκους και νεώτερους φόρους.

Η οδυνηρή πραγματικότητα των Δια βίου οφειλετών, επιδέχεται θεραπείας, εάν κι εφόσον η κυβέρνηση , αποφασίσει με ρεαλισμό και γενναιότητα να λάβει άμεσα μια σειρά από μέτρα όπως :
· Να ακυρώσει όσους φόρους καταλογίστηκαν με τεκμήρια , αφαιρώντας τους από τις μερίδες των φορολογουμένων
· Να θεσπίσει ακατάσχετο 1500€ για όλους τους πολίτες , από κάθε πιστωτή και το δημόσιο.
· Να μην χρειάζεται φορολογική ενημερότητα για να δραστηριοποιηθεί ένα οφειλέτης σε κάτι νέο.
· Να διαγραφούν τα χρέη των χιλιάδων πτωχών , εφόσον δεν έχουν περιουσία και, να επανέρχονται στο οικονομικό περιβάλλον με καθαρό ΑΦΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση