GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακινούσαν και μετανάστες οι δυο αρχιφύλακες!

Σε κύκλωμα επίορκων αστυνομικών οδήγησε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την παράνομη κατακράτηση και τον τραυματισμ...


Σε κύκλωμα επίορκων αστυνομικών οδήγησε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την παράνομη κατακράτηση και τον τραυματισμό ενός 35χρονου πολίτη από τρεις αστυνομικούς μέσα σε τμήμα της Αττικής! Δυο από τους δράστες, που έχουν συλληφθεί, εμπλέκονται και σε απόπειρα διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Κατά την έρευνα που έκαναν οι «Αδιάφθοροι» για την καταγγελία του πολίτη από τον οποίο ο 34χρονος αξιωματικός και δύο 42χρονοι αρχιφύλακες απαιτούσαν 3.000 ευρώ, προέκυψε ότι αυτά αφορούσαν οικονομική διαφορά που είχαν οι δυο τελευταίοι με τον καταγγέλλοντα για υπόθεση παράνομης προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό μέσω του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος»!
Τις δυο πλευρές είχε φέρει σε επαφή ένας 52χρονος στον οποίο ο 35χρονος πολίτης είχε ισχυριστεί ότι έχει τη δυνατότητα να προωθεί αλλοδαπούς στο εξωτερικό. Οι αρχιφύλακες συμφώνησαν με τον 35χρονο να βγάλει παράνομα από την χώρα δύο Σύριους και ο ένας από αυτούς συναντήθηκε μαζί του στις 9 Ιουνίου στο αεροδρόμιο, όπου του παρέδωσε 3.000 ευρώ. Όμως, οι αλλοδαποί δεν έφυγαν ποτέ και οι επίορκοι αστυνομικοί ζητούσαν τα χρήματα πίσω!
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 35χρονος πήγε στο τμήμα της περιοχής του να δώσει το παρών αφού του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, αλλά ο 34χρονος αστυνόμος Β΄ τον κράτησε με διάφορα προσχήματα ώσπου να φτάσουν οι δυο αρχιφύλακες και ο 52χρονος «μεσολαβητής»! Όλοι μαζί του έβαλαν χειροπέδες και τον χτύπησαν ζητώντας του να παραδώσει τα 3.000 ευρώ, ενώ παρακράτησαν και το διαβατήριό του.
Το διαβατήριο βρέθηκε πάνω στον ένα αρχιφύλακα μαζί με δυο κινητά, ενώ το σπίτι του κατασχέθηκε μία αποσυναρμολογημένη καραμπίνα σε δερμάτινη θήκη. Στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών εμπλέκονται ένας 42χρονος Αιγύπτιος και ένας 46χρονος Σύριος που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, αλλά στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκαν πλήθος φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, υπεύθυνες δηλώσεις και ένα έντυπο κράτησης εισιτηρίων με τα στοιχεία των δυο ομοεθνών του για πτήση προς αεροδρόμιο της Γαλλίας.
Οι τρεις αστυνομικοί και ο 52χρονος Έλληνας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με κατηγορίες κατά περίπτωση για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, απρόκλητη σωματική βλάβη, κλοπή, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων. Με Απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ε.Δ.Ε..
Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για την εξαπάτηση του ενός αρχιφύλακα και του 52χρονου ιδιώτη, καθώς και για την δόλια απόσπαση των 3.000 ευρώ από τον αρχιφύλακα. Άλλη μια δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 42χρονου Αιγύπτιου και του 46χρονου Σύριου για απόπειρα προώθησης παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση