GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εδώ δεν έχει σύνορα δεν έχει καλοσύνη"

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης Θα θυμούνται οι παλιοί το τραγούδι επιτυχία της δεκαετίας του 70’ «Τούμπου Ζα», σατυρικό, αλλά τα...



Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Θα θυμούνται οι παλιοί το τραγούδι επιτυχία της δεκαετίας του 70’ «Τούμπου Ζα», σατυρικό, αλλά ταίριαζε γάντι ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ στην Ελλάδα του 2014, μια και οι «αρχηγοί και οι σκύλοι» που τρέχουν ξοπίσω τους, υπάρχουν και σήμερα, όπως υπάρχει και η σχετική «μπόχα»…

Η σημερινή μπόχα βέβαια, είναι πολύ χειρότερη εκείνης των περασμένων δεκαετιών μόνο που ο κοσμάκης δεν την αντιλαμβάνεται, η, την έχει συνηθίσει.. Στην Ελλάς του 2014, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει καλοσύνη από τα μεγάλα κεφάλια προς όλους εμάς τους μικρούς που ψηφίζουμε (αντί να κόβουμε) τα μεγάλα κεφάλια, και τα καθίζουμε στο σβέρκο μας για να μας βασανίζουν, να μας κοροϊδεύουν (το να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι το ξέρετε;) να μας εξοντώνουν.

Τα μεγάλα κεφάλια μας λυπούνται, βλέπουν και ξέρουν τι περνάμε, και είναι τόση η λύπη τους, που μας κάνουν και άλλα τόσα. Οι χορτάτοι λένε πως θα σώσουν εμάς, τους πεινασμένους, και πραγματικά μας σώζουν, στέλνοντας μας συστημένους στον άλλο κόσμο. Είναι το σχέδιο τέτοιο, οι εντολές που έχουν από τα αφεντικά τους. Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους δεν έχει σύνορα, αφού έγιναν η αιτία για ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτοκτονίες, και καθημερινά στο βωμό του χρήματος και του ξεπουλήματος, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ κοσμάκη έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στους αναπήρους. Εκεί γίνεται το πανηγύρι το μεγάλο.

Πρόσφατα μάθαμε ΟΛΟΙ, για τον θάνατο της γυναίκας από την Κρήτη, της τετραπληγικής που υποστηριζόταν μηχανικά, και που η ΔΕΗ της έκοψε λόγο οφειλής το ρεύμα. Η ΔΕΗ, με ανακοίνωση της, είπε πως ΔΕΝ υπήρχαν αποδεικτικά για την κατάσταση της άτυχης γυναίκας στα αρχεία της προκειμένου να την εντάξουν στις ευάλωτες κατηγορίες και να μην της κόψουν το ρεύμα. Έτσι είπε η… επιχείρηση, αλλά βγήκε και κάποιος άλλος (εκτός των συγγενών της) και διαβάστε ΤΙ είπε….

«Καταρρίπτονται οι δικαιολογίες της ΔΕΗ ότι δεν γνώριζε για την περίπτωση της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας που πέθανε επειδή της έκοψαν το ρεύμα για χρέος 267 ευρώ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε στο Mega ότι ο ίδιος προσωπικά είχε παρέμβει και είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ για την περίπτωση της 56χρονης ώστε να γίνει ρύθμιση του χρέους της, αλλά και στον ΟΓΑ ο οποίος της είχε κόψει παράτυπα τη σύνταξη.
Μετά από αυτή την αποκάλυψη η ΔΕΗ βρίσκεται έκθετη απέναντι στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, καθώς με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης».»

Βέβαια, μετά την δήλωση του Βουλευτή, η ΔΕΗ έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του. ΠΟΙΟΣ λέει αλήθεια, και ποιος ψέματα, θα φανεί πολύ σύντομα, όπως θα φανεί και το ΤΙ θα κάνει η δικαιοσύνη για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Σαν την άτυχη γυναίκα, υπάρχουν πάρα πολλοί που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταλήξουν. Αυτοί, είναι για την ώρα «τυχεροί», έχουν ηλεκτρικό, δεν τους κατέβασαν τον διακόπτη. Αξίζει να δούμε τη δήλωση του βουλευτή…

«Στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει. "Αδικαιολόγητη, απαράδεκτη κι απάνθρωπη η απόφαση της ιδιωτικοποιούμενης ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα" Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.
Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.
Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.”.»

Το θηρίο της γραφειοκρατίας κατασπαράζει σε αυτή τη χώρα καθημερινά ανθρώπους. Δεν έχει καλοσύνη, και στα ΚΕΠΑ (για να μην το ξεχνάμε γιατί έχει σχέση με το συμβάν, έμμεση, αλλά δυστυχώς έχει) κατασπαράζουν αρρώστους. Οι πολιτικοί, αλλά και οι υπηρεσίες είναι αμείλικτοι και κάνουν τα μύρια όσα. Πολλά δεν μαθαινονται, καλύπτονται επιμελώς για να μην προκαλέσουν την οργή του κόσμου. Άλλα, βγαίνουν στο φως, αλλά είναι τόσο «θολά», που μέχρι να ξεκαθαρίσουν το θέμα ξεχνιέται. Στην περίπτωση της άτυχης γυναίκας, αναμένεται το επίσημο πόρισμα του Ιατροδικαστή και οι κινήσεις της δικαιοσύνης. Τη δικαιοσύνη περιμένουν ΟΛΟΙ οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις να επέμβει, μήπως και σωθούν από τις αποφάσεις – θανατικές καταδίκες των αρμοδίων.

Για το ηλεκτρικό, ε, δε λέμε τίποτα, αφού κατά τα λεγόμενα «επιφανούς» πολιτικού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ (για να μην ξεχνιόμαστε).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση