GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια»

Ο Μπενουά Κερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκιά της π...


Ο Μπενουά Κερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκιά της πολύ χαμηλά για μια πολύ μακρά χρονική περίοδο ώστε να εξασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει επίσης να εργασθούν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Μιλώντας σήμερα σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Κερ δήλωσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί μειώνοντας το χρέος και ενισχύοντας τις επενδύσεις.
«Η μόνη διέξοδος είναι μέσω των επενδύσεων», τόνισε προσθέτοντας πως η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική.
Ο Κερ κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να εξασφαλίσουν πως η ευελιξία στο σύμφωνο σταθερότητας του συνασπισμού χρησιμοποιείται συνετά και βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις που έχουν «αποδειχθεί», όχι σε απλές δεσμεύσεις.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση