GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνοδος για την οικονομική συνεργασία στα δυτικά Βαλκάνια

Μετά την πολιτική συνάντηση αρχηγών κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας με επίσημη προσκεκλημένη τ...

Μετά την πολιτική συνάντηση αρχηγών κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας με επίσημη προσκεκλημένη την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας διοργανώνει στο τέλος Αυγούστου οικονομική σύνοδο, στην οποία θα συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στο χώρο των δυτικών Βαλκανίων.

Στην τριήμερη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, σχεδιάζεται η εξέταση έργων στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας και των υποδομών στα δυτικά Βαλκάνια.

Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης θα κηρύξει ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος στην πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες εκφράζει την πεποίθηση ότι στο μέλλον «η συγκεκριμένη περιοχή θα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες».

Η ιδέα για τη διεξαγωγή περιφερειακής οικονομικής συνόδου στο Βερολίνο, όπως αναφέρει η «Πολίτικα» πρώτη φορά διατυπώθηκε κατά τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πριν από μερικούς μήνες, όταν ο κ. Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη οικονομικής βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το περασμένο Σάββατο ανήγγειλε ότι θα καλέσει τον προεδρεύοντα της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, και τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ να προετοιμάσουν κοινά σχέδια εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστεί έτσι ευρύτερη στήριξη από τη Γερμανία, την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ως παράδειγμα ο κ. Βούτσιτς ανέφερε το σημαντικό έργο, τη σιδηροδρομική γραμμή Βελιγράδι – Σαράγεβο.
Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαιρέτισε η πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς.

«Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας θα τη στηρίξει και θα συμμετάσχει σε όλες τις καλές περιφερειακές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων», τόνισε η κ. Τσιβιγιάνοβιτς.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση