GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Σαμαράς (στην Ευρωβουλή) για την ΔΕΗ και την έξοδο από την κρίση...

Παρέμβαση για το θέμα της ΔΕΗ και την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο. «Δ...

Παρέμβαση για το θέμα της ΔΕΗ και την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο. «Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό» να εμποδίσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. Χαρακτήρισε δε «κακόγουστο αστείο» την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Ο κ. Σαμαράς έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ και διαβεβαίωσε ότι το θέμα για τη ΔΕΗ θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή.
«Υπάρχουν όσοι λένε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα. Αυτό είναι ένα κακόγουστο αστείο», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς σχετικά με τη ΔΕΗ κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στην Ευρωβουλή.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ανάλογες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει παντού και απέδωσαν. Αντίθετα, πρόσθεσε στην Ελλάδα ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα, τονίζοντας ότι το παλιό μοντέλο όπου «το κράτος έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει».
Έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, που από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο και με χαμηλότερες τιμές, ενώ παλιά -και επειδή είμαι από το '77 βουλευτής σας το λέω μετά βεβαιότητας- χρειαζόταν να περιμένεις χρόνια για να βάλεις γραμμή τηλεφώνου».
«Στην Ελλάδα προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο και απέδωσαν» είπε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή των Ελλήνων.
Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συνδικαλιστές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο, δικαίωμα που περνά και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις».
«Το φαινόμενο που συνδικαλιστές διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συνεχιστεί» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Σαμαράς για Χρυσή Αυγή: Χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία
Χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη δευτερολογία του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε επικρίσεις ακροδεξιών ευρωβουλευτών για τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει συγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2010 δεν υπήρχαν εργαλεία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, όποτε και όπως αυτή εκδηλωθεί».
«Το πρόβλημά μου πριν από δύο χρόνια ήταν να διασώσω τη χώρα. Αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε, καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν άλλοι στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Και κατέληξε: «Ναι, τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση