GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπουδαίοι λόγοι για να έχουμε έναν σκύλο στη ζωή μας!

Τα σκυλιά σίγουρα προσφέρουν συντροφιά, αγάπη, αφοσίωση στους ιδιοκτήτες τους όμως δίνουν και πολλά περισσότερα που...



Τα σκυλιά σίγουρα προσφέρουν συντροφιά, αγάπη, αφοσίωση στους ιδιοκτήτες τους όμως δίνουν και πολλά περισσότερα που...
δεν τα γνωρίζουμε και είναι άκρως σημαντικά και αναντικατάστατα. Συναισθήματα αλλά και προστασία από ασθένειες που δεν φανταζόμαστε καν. Η λίστα που ακολουθεί θα σας εκπλήξει χωρίς αμφιβολία…

1. Συμπάσχουν με τον ανθρώπινο πόνο
Το Goldsmiths College κυκλοφόρησε μια μελέτη η οποία αποδεικνύει ότι τα σκυλιά προσεγγίζουν με καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο κάποιον που κλαίει ή βρίσκεται σε κίνδυνο από τον άνθρωπο.

2. Μπορούν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο
Λόγω της απίστευτης αίσθησης της όσφρησης που έχουν, τα σκυλιά έχουν αποδείξει ότι με ακρίβεια 70% έως 99% (ανάλογα με τη μελέτη) μπορούν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του πνεύμονα σε έναν ασθενή.

3. Μειώνουν το εργασιακό άγχος
Η International Journal of Workplace ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι που φέρνουν το σκυλί τους στο γραφείο έχουν λιγότερο άγχος και είναι πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, απλώς και μόνο επειδή ο σκύλος βρίσκεται κοντά τους.

4. Εντοπίζουν επιθέσεις πριν συμβούν
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα σκυλιά είναι σε θέση να προειδοποιούν τους ανθρώπους ότι πρόκειται να βιώσουν μια επίθεση, μερικές φορές και ώρες πριν συμβεί.

5. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με σκυλιά είναι στην πραγματικότητα πιο υγιή από εκείνα που δεν έχουν κατοικίδιο, με λιγότερο βήχα, ρινική καταρροή και λοιμώξεις των αυτιών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκυλιά κυλιούνται σε χώματα και λάσπες μεταφέροντας διάφορα μικρόβια τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

6. Βοηθούν να μένετε σε φόρμα
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν σκυλιά είναι πιο δραστήριοι και γυμνάζονται πιο συχνά.

7. Εντοπίζουν το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα
Αυτή η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα! Τα σκυλιά ανιχνεύουν τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ιδιοκτητών τους.

8. Κρατούν μακριά από αλλεργιογόνα
Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν ορισμένα αλλεργιογόνα. Έτσι, εάν είστε αλλεργικοί για παράδειγμα στους ξηρούς καρπούς, τα σκυλιά μπορούν να εντοπίζουν το άρωμά τους και να σας κρατάνε μακριά από τροφές που τους περιέχουν.

9. Συντελούν στην κοινωνικοποίηση
Το βρετανικό περιοδικό Medical Journal έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι δρουν ως «κοινωνική καταλύτες», οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους να προσεγγίζουν πιο εύκολα άλλους ανθρώπους αλλά και στη συνολική μείωση της απομόνωσης.

10. Προλαμβάνουν το έκζεμα στα παιδιά
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός που ζουν με σκύλο έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έκζεμα.

11. Επουλώνουν πληγές με ένα φιλί
Το φιλί του σκύλου είναι υπέροχο αλλά έχει και πολλά φυσικά οφέλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σάλιο του ζώου διεγείρει τα νεύρα και τους μυς που λαμβάνουν με τη σειρά τους οξυγόνο και κινούνται με ένταση, βοηθώντας τις πληγές του σώματος να επουλωθούν γρηγορότερα.

12. Κρατούν τους ηλικιωμένους μακριά από το γιατρό
Λόγω της θετικής τους ενέργειας αλλά και των καλών συναισθημάτων τους προς τα αφεντικά τους, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με σκυλιά έχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένα λιγότερο ραντεβού με το γιατρό τους ανά έτος σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδιο.

13. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων
Μελέτες από το American Heart Association αποκαλύπτουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από ό, τι εκείνοι που δεν έχουν σκυλιά. Οι λόγοι είναι η άσκηση που οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν περπατώντας με το σκυλί τους, καθώς και η παρουσία του σκύλου που βοηθά τον ιδιοκτήτη να διώξει ευκολότερα το άγχος και το στρες του.

14. Μειώνουν την επικινδυνότητα της κατάθλιψης
Η ζωή με έναν σκύλο μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος κατάθλιψη ενώ κάνει ευκολότερη την αντιμετώπισή της σε πάσχοντες.

15. Βοηθούν παιδιά με αυτισμό
Οι μελέτες δείχνουν ότι ένας σκύλος δίπλα σε αυτιστικό παιδί το βοηθά να μειώσει το ποσοστό της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα του με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο χρόνο ήρεμο και να επικοινωνεί καλύτερα με τους γύρω του.

16. Βοηθούν άτομα με ινομυαλγία
Η ινομυαλγία είναι μια εξουθενωτική ασθένεια κατά την οποία οι πάσχοντες αισθάνονται διαρκή πόνο στο σώμα τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θερμοκρασία του σώματος του σκύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος θεραπευτικής θερμοφόρας, κρατώντας τον ασθενή ζεστό και κατ΄ επέκταση χωρίς τόσο έντονο πόνο.

17. Βοηθούν ανθρώπους με άνοια να ζήσουν μια καλύτερη ζωή
Τα σκυλιά έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από άνοια να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμά τους, υπενθυμίζοντάς τους την ώρα που πρέπει να πα΄ρουν τα φάρμακά τους ή να δουν το γιατρό τους. Επιπλέον, όταν ο ιδιοκτήτης βιώνει απογοήτευση για την κατάστασή του, ο σκύλος του υπενθυμίζει ότι είναι εκεί για να τον στηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση