GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτο κονδύλι ζητά ο Ομπάμα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατέθεσε επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο για ένα έκτακτο κονδύλι ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ...


O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατέθεσε επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο για ένα έκτακτο κονδύλι ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εισροή παιδιών – παράνομων μεταναστών από τα σύνορα με το Μεξικό, κυρίως για να επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης.
Η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει τις επιπλέον πιστώσεις προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες κράτησης των παράνομων μεταναστών, δικαστικής διαχείρισης των υποθέσεων απελάσεων και παροχής υπηρεσιών στους ανήλικους πρόσφυγες, εξήγησαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.
Τα κεφάλαια θα επιτρέψουν να ανταποκριθούμε σε μια «επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση» σύμφωνα με αυτούς τους αξιωματούχους. Ο Λευκός Οίκος ελπίζει κυρίως να αυξήσει τα μέσα και τον αριθμό των στελεχών της υπηρεσίας μετανάστευσης και της αστυνομίας στα σύνορα.
Περισσότεροι από 52.000 ανήλικοι χωρίς επίσημα έγγραφα και χωρίς συνοδεία, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από τρεις μικρές χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Σαλβαδόρ) έχουν συλληφθεί από τον Οκτώβριο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, κυρίως κατά μήκος του Ρίο Γκράντε στο Τέξας. Πρόκειται για έναν αριθμό διπλάσιο σε σύγκριση με πέρυσι.
Η κατάσταση πυροδότησε μια ζωηρή αντιπαράθεση των κομμάτων στο Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που επικρατούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκτιμούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ευθύνεται για την εισροή των παράνομων μεταναστών, εξαιτίας της απόφασής του το 2012 να νομιμοποιήσει τη διαμονή για μια περιορισμένη χρονική περίοδο εκατοντάδων χιλιάδων νέων χωρίς έγγραφα, προκαλώντας σύμφωνα με αυτούς τη μαζική προσέλευση.
«Χωρίς τις επιπλέον πιστώσεις, προκειμένου τουλάχιστον να λάβουμε έκτακτα μέτρα, οι (κυβερνητικές) υπηρεσίες δεν θα διαθέτουν επαρκείς πηγές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον κατάλληλο τρόπο» επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε ένα υπόμνημα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση