GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την απελευθέρωση τη...



Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την απελευθέρωση της Επιχείρησης, ζητά το ΚΚΕ.
«Η πώληση της "μικρής ΔΕΗ" και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που φέρνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, θα συνοδευθεί με νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών στον κλάδο, ακριβότερη άρδευση για τμήμα των αγροτών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
Το κόμμα τονίζει ότι «είναι πρόκληση, από τη μεριά της κυβέρνησης να μιλά για φθηνότερη ενέργεια λόγω της απελευθέρωσης και ταυτόχρονα η ΔΕΗ να προχωρά κάθε χρόνο σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης».
Το ΚΚΕ επιτίθεται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις τους για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και τονίζει ότι «δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν».
«Οι πρόσφατες κυβερνητικές τοποθετήσεις, ιδίως απ’ τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ, για «θετική τροπή», καθώς «τα έσοδα απ’ τη πώληση θα πάνε στη ΔΕΗ για επενδύσεις και όχι για την αποπληρωμή των δανείων» δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Αφ’ ενός η ΔΕΗ σήμερα είναι μετοχική εταιρία, στοχεύει στο κέρδος και το 49% των μετοχών της δεν ανήκει στο κράτος. Αφ’ ετέρου, οι νέες επενδύσεις δεν θα γίνουν με γνώμονα το φθηνότερο ρεύμα για το λαό, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποτροπή ατυχημάτων στα λιγνιτωρυχεία. Θα γίνουν με γνώμονα την κερδοφορία της επιχείρησης που απαιτεί ακριβό ρεύμα και μικρούς μισθούς.

Τοποθετήσεις άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιων συνδικαλιστών της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που τάχα αντιστρατεύονται την ιδιωτικοποίηση, αλλά αποδέχονται το πλαίσιο της απελευθέρωσης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση