GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινούμενη άμμος η Γάζα για τους Σιωνιστές

Μπορεί οι Σιωνιστές να σύρθηκαν σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα, όμως κανένας από τους διακηρυγμένους στόχους αυτής της επέμβασης ...



Μπορεί οι Σιωνιστές να σύρθηκαν σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα, όμως κανένας από τους διακηρυγμένους στόχους αυτής της επέμβασης δεν έχει επιτευχθεί...
Οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την Παλαιστινιακή Αντίσταση προς το Ισραήλ δεν έχουν μειωθεί (έφτασαν ήδη τις 2.200), ενώ ο σιωνιστικός στρατός αδυνατεί να εντοπίσει και να χαρτογραφήσει το δαιδαλώδες δίκτυο τούνελ που συνδέουν το Ισραήλ με τη Γάζα και τα χρησιμοποιούν οι μαχητές της Αντίστασης για να κάνουν καταδρομικές επιχειρήσεις μέσα στο Ισραήλ προκαλώντας στο σιωνιστικό στρατό τις μεγαλύτερες απώλειες που είχε ποτέ σε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Ισραήλ έχει παραδεχτεί ότι έχει χάσει 35 στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς από τις επιχειρήσεις της Αντίστασης, αριθμό μεγαλύτερο από τις απώλειες που είχε κατά την εισβολή στο Λίβανο το 2006, ενώ οι μαχητές των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασσάμ έχουν αιχμαλωτίσει έναν ισραηλινό στρατιώτη. Τα στοιχεία που δίνουν οι οργανώσεις της Αντίστασης κάνουν λόγο για περισσότερους από 70 νεκρούς στις γραμμές του σιωνιστικού στρατού από τις μάχες με την Αντίσταση, ενώ το διαδίκτυο κατακλύζεται από δεκάδες βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η Παλαιστινιακή Αντίσταση, τα οποία απεικονίζουν ανατινάξεις ισραηλινών αρμάτων μάχης σε σημεία που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά, εκτελέσεις ισραηλινών στρατιωτών και αξιωματικών από ελεύθερους σκοπευτές της Αντίστασης κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις μεγαλύτερες απώλειες σε πολεμικό υλικό και ανθρώπους τις έχουν υποστεί οι επίλεκτες ταξιαρχίες «Γκολάνι» και «Εγκόζ» καθώς και ομάδες καταδρομέων. Ολ’ αυτά ενώ ο σιωνιστικός στρατός μένει σε ανοιχτές θέσεις (χωράφια) και δεν έχει μπει σε κατοικημένες περιοχές, όπου η Αντίσταση θα μπορεί να δράσει πιο άνετα.

Απέναντι στο σιωνιστή εισβολέα, η Αντίσταση χρησιμοποιεί τεχνικές πολέμου τις οποίες αυτός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι μαχητές των ομάδων της Αντίστασης έχουν κατασκευάσει ένα δαιδαλώδες και μεγάλο σε μήκος δίκτυο υπόγειων τούνελ που διακλαδώνονται μέσα στο έδαφος της Γάζας και οδηγούν από τη Γάζα στο Ισραήλ. Αυτό το δίκτυο δίνει τη δυνατότητα στους παλαιστίνιους μαχητές να μην εκτίθενται στα εχθρικά πυρά κατά τις μετακινήσεις τους και να εκτελούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα ισραηλινά μετόπισθεν, όπου χτυπούν ισραηλινές περιπόλους αιφνιδιάζοντας τον εχθρό. Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, μαχητές της Χαμάς χτύπησαν όχημα που μετέφερε ισραηλινούς στρατιώτες, σκοτώνοντας έξι και αιχμαλωτίζοντας ένα, τον οποίο σκοπεύουν να ανταλλάξουν με εκατοντάδες παλαιστίνιους κρατούμενους στα ισραηλινά κολαστήρια. Το δίκτυο των υπόγειων τούνελ είναι εξοπλισμένο με εφόδια για επιβίωση, που αρκούν για μήνες, και διαθέτει εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας.

Εκτός από το δίκτυο των υπόγειων τούνελ για καταδρομικές επιχειρήσεις, οι ένοπλες ομάδες της Αντίστασης έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά δρόμους πρόσβασης των αρμάτων μάχης στα πεδία των συγκρούσεων, τα οποία πυροδοτούνται από απόσταση και είναι ικανά να αχρηστεύσουν τα «ανίκητα», σύμφωνα με τη σιωνιστική προπαγάνδα, άρματα μάχης «Μερκάβα», τα οποία αποτελούν την αιχμή του δόρατος του δυνάμεων εδάφους των σιωνιστών. Από τις ανατινάξεις στρατιωτικών οχημάτων σε παγιδευμένους δρόμους έχουν σκοτωθεί 13 ισραηλινοί στρατιώτες. Εκτός από δρόμους, οι μαχητές της Αντίστασης έχουν παγιδεύσει ολόκληρα κτίρια μέσα στις πόλεις της Γάζας περιμένοντας τους εισβολείς να μπουν σ’ αυτά, σε περίπτωση που τα χερσαία τμήματα του σιωνιστικού στρατού από την περίμετρο των πόλεων, όπου βρίσκονται μέχρι στιγμής, εισέλθουν σ’ αυτές.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση προετοιμαζόταν για χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει χερσαία επέμβαση από τους σιωνιστές, με αποτέλεσμα να τους προκαλεί βαριές απώλειες αιφνιδιάζοντάς τους. Πλέον, οι σιωνιστές, λόγω της χερσαίας επέμβασης και της μάχης «σώμα με σώμα» με τους καλά εκπαιδευμένους –και κυρίως αποφασισμένους και οπλισμένους με τη θέληση που δίνει ο αγώνας για το δίκιο και την ελευθερία– μαχητές της Αντίστασης, έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα της συντριπτικής υπεροπλίας έναντι της Αντίστασης και πρόκειται να το χάσουν εντελώς σε περίπτωση που δοκιμάσουν να προελάσουν μέσα στις πυκνοδομημένες πόλεις της Γάζας. Και βέβαια, το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας του Ισραήλ «Σιδερένιος Θόλος» έχει αποδειχτεί ένα τεράστιο και πανάκριβο φιάσκο.

Αντιπροσωπίες όλων των ένοπλων οργανώσεων σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Γάζα
Οι κάτοικοι των περιοχών της Γάζας, όπου έχει εισβάλει ο εχθρός, αρνούνται να φύγουν, παρά τις προειδοποιήσεις των σιωνιστών ότι αποτελούν στόχους των βομβαρδισμών από το πυροβολικό και την αεροπορία του ισραηλινού στρατού, εμποδίζοντας τους σιωνιστές να ισοπεδώσουν αυτές τις περιοχές προκειμένου να εισβάλλουν μετά ανενόχλητα τα άρματα μάχης των χερσαίων δυνάμεών τους.

Οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών και οι βαριές απώλειες που έχουν υποστεί οι σιωνιστές έχουν προκαλέσει κύμα δυσαρέσκειας στα ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι από τη μια δεν έχει διαμορφώσει πλάνο εξόδου από την εισβολή στη Γάζα και από την άλλη δεν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους αυτή την επιχείρηση.

Η γνωστή ακροδεξιά ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ» δημοσίευσε άρθρο την Τρίτη 22 Ιούλη με τίτλο «Την σύγκρουση δεν την καθοδηγεί το Ισραήλ αλλά η Χαμάς», δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην παρούσα φάση. Παράλληλα, δηλώνει ευθαρσώς ότι ήταν μεγάλο λάθος η αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το Ισραήλ, που δεν έχει άλλο τρόπο για να τον κλείσει εκτός από την επανακατάληψη της Γάζας.

Από την άλλη, η κεντρώα «Χααρέτζ» υπερασπίζεται τρόπον τινά τον Νετανιάχου που δεν βιάστηκε να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση, γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα το Ισραήλ μπορεί να πετύχει τους διακηρυγμένους στόχους της χερσαίας επέμβασης. Παράλληλα, επισημαίνει κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι σιωνιστές. Οτι μια περιορισμένη χερσαία επέμβαση δεν πρόκειται να βλάψει ουσιαστικά τη Χαμάς και την Αντίσταση συνολικά, όμως το Ισραήλ δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος μια εκτεταμένης επιχείρησης, η οποία θα οδηγήσει στο θάνατο απροσδιόριστο αριθμό στρατιωτών του. Η σφοδρότητα της στρατιωτικής αντίστασης που προέταξαν οι ένοπλες ομάδες της Παλαιστινιακής Αντίστασης έχει προκαλέσει έκπληξη και τρόμο στους ισραηλινούς στρατιωτικούς αναλυτές, οι οποίοι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν έβλεπαν κάτι τέτοιο.

Οι σιωνιστές αναζητούν πλέον εναγωνίως τη σύναψη ανακωχής με την Αντίσταση, η οποία βάζει ως προαπαιτούμενους όρους την πλήρη άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την απελευθέρωση όσων Παλαιστίνιων απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Οχθη, μετά την αιχμαλωσία των τριών νεαρών εποίκων στις αρχές Ιούνη. Η έκβαση της σύγκρουσης έχει καταστήσει σαφές ότι προπαγανδιστικά έχουν ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα και αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως τώρα είναι πώς θα παρουσιάσουν την επερχόμενη ήττα τους σαν νίκη στη φασιστικοποιημένη ισραηλινή κοινή γνώμη, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί στο πεδίο της μάχης.

Παράλληλα, γλυκοκοιτάζουν τον Αμπάς ως συνομιλητή για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Αμπάς έχει ξεδοντιαστεί εντελώς και δεν εκπροσωπεί κανένα εκτός από την εξουσιαστική κλίκα του Δείχνουν έτσι, για ακόμα μια φορά, ότι επιθυμούν διακαώς την αποχώρηση του σιωνιστικού στρατού από τη Γάζα, της οποίας το μαλακό και εύφορο χώμα τείνει να μετατραπεί σε κινούμενη άμμο για το στρατό τους.

Στη Δυτική Οχθη, οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται, με τον ισραηλινό στρατό να πυροβολεί στο ψαχνό, έχοντας ήδη σκοτώσει τρεις διαδηλωτές. Η νέα Ιντιφάντα που σαρώνει τις πόλεις της Δυτικής Οχθης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους σιωνιστές, δημιουργώντας μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, αφού για πρώτη φορά Γάζα και Δυτική Οχθη πολεμάνε από κοινού τον κατακτητή.

ΚΟΝΤΡΑ - ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση