GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Άγνωστο τι θα πράξει ο Ανδρέας Κούγιας μετά την έφεση

Τελικά ο Αλέξης Φράγκος θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο. Αυτή τη φορά στο εδώλιο του Εφετείου Πατρών. Η ημερομηνία της δίκης το...



Τελικά ο Αλέξης Φράγκος θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο. Αυτή τη φορά στο εδώλιο του Εφετείου Πατρών. Η ημερομηνία της δίκης του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο το αίτημα ...
του συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής Αλέξη Κούγια έγινε δεκτό από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αιγίου. Ο κ. Κούγιας στην αίτησή του υποστήριζε πως οι ποινές που επεβλήθησαν από το Πρωτόδικο Δικαστήριο είναι αρκετά μικρές σε σχέση με τα εγκλήματα τα οποία εκδικάζονταν.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας της οδού Ανθείας στην Πάτρα Φράγκος και Κούγιας είχαν κριθεί ένοχοι. Μάλιστα ο φυγόδικος Ανδρέας Κούγιας γνωστός κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό και από τους 7 δικαστές (7-0) ενώ ο Αλέξης Φράγκος καταδικάστηκε ως ένοχος χωρίς ελαφρυντικό με ψήφους 4-3 (τρεις θεώρησαν πως είχε το ελαφρυντικό της δολοφονίας εν βρασμώ ψυχής).Τελικά και οι δύο θα εκτίσουν ποινή κάθειρξης 25 ετών αφού κατάφεραν να «σπάσουν» την επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων.

Ειδικότερα, 36 χρόνια και 10 μήνες αποδόθηκαν ως ποινή στον Αλέξη Φράγκο και 36 χρόνια και 8 μήνες στον Ανδρέα Κούγια. Ωστόσο το ανώτατο προβλεπόμενο όριο κάθειρξης είναι τα 25 χρόνια και από αυτά αναμένεται να εκτίσουν τα προβλεπόμενα 3/5 της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013 ο Φράγκος, συνάντησε το Ι.Χ. του Πάνου Τσίρκα και στην οδό Ανθείας έπεσαν οι πυροβολισμοί, με τον δεύτερο να πέφτει νεκρός από τα πυρά. Νεκρός έπεσε και ο συνεπιβάτης του Τσίρκα, Νίκος Ντάντης. Ο Αλέξης Φράγκος θεωρεί ότι ο Πάνος Τσίρκας και η παρέα του ευθύνονται για τη διπλή δολοφονία του αδελφού του, Κώστα, και του Βασίλη Σινούρη στην οδό Σαχτούρη που είχε προηγηθεί.

Άφαντος ο μπάρμαν

Στο μεταξύ άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο «μπάρμαν» Ανδρέας Κούγιας. Παραμένει καταζητούμενος (πλέον) ενώ έχει εκδοθεί εδώ και καιρό ένταλμα σύλληψης. Εκτιμάται πως βρίσκεται στην Ελλάδα, ωστόσο κρύβεται. Έχει δε επικοινωνία με φίλους του αλλά και τον δικηγόρο του Σάκη Κεχαγιόγλου, ωστόσο δεν αποκαλύπτει το που βρίσκεται.

Με βάση πάντως την πρωτόδικη ποινή του αλλά και την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας, το πιθανότερο σενάριο είναι πως αν θα εμφανιστεί θα το πράξει... αφού ακούσει την ποινή που θα του επιβάλει το Εφετείο Πατρών. Πάντως με βάση όσα δήλωσε μετά την άσκηση της έφεσης ο Αλέξης Κούγιας, κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή από αυτήν του Αλέξη Φράγκου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση