GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεσίτης μαϊμού πουλούσε άκυρες ασφάλειες αυτοκινήτου

Ένας μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή πούλησε άκυρες ασφάλειες αυτοκινήτου σε... περισσότερους από 100 οδηγούς ...



Ένας μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή πούλησε άκυρες ασφάλειες αυτοκινήτου σε... περισσότερους από 100 οδηγούς ασιατικής καταγωγής στις περιοχές Μπράντφορντ και Λιντς του Γιόρκσαϊρ.

Ο Razwan Iqbal παρουσιαζόταν ως μεσίτης ασφαλίσεων αυτοκινήτου, εκπροσωπώντας εταιρεία με την επωνυμία «Direct Car». Διαφήμιζε τα φτηνότερα ασφάλιστρα που υποτίθεται ότι προσέφερε σε τοπικά εστιατόρια, ενώ επισκεπτόταν τους πελάτες του κατ’ οίκον για να τους πουλήσει τα «προϊόντα» του.

Ο ίδιος αποκόμισε 45.000 λίρες, ενώ οι οδηγοί έβγαιναν στον δρόμο ουσιαστικά ανασφάλιστοι. Ακόμα και τώρα, μετά την αποκάλυψη της απάτης, οι πράξεις του έχουν ως αποτέλεσμα κάποια από τα θύματά του να δυσκολεύονται πάρα πολύ να αγοράσουν ασφάλιση, καθώς έχουν μπει σε μαύρη λίστα. Ο Iqbal αγόραζε αληθινά συμβόλαια από πέντε ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιώντας ψεύτικα δεδομένα, προκειμένου να εξασφαλίσει χαμηλότερα ασφάλιστρα. Στη συνέχεια ο 33χρονος χρέωνε τους οδηγούς περισσότερο απ’ όσο κόστιζαν πράγματι τα ασφάλιστρα, συν τα τέλη διεκπεραίωσης. Τα συμβόλαια ήταν φυσικά άκυρα εξαρχής, λόγω των λανθασμένων πληροφοριών που είχαν δοθεί.

Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2012, όταν η 1st Central Insurance ανακάλυψε 41 συμβόλαια που συνδέονταν με την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (directcar786@gmail.com). Η ασφαλιστική παρέπεμψε την υπόθεση στο αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας του Λονδίνου, το IFED (Insurance Fraud Enforcement Department), το οποίο με τη σειρά του διενήργησε ποινική έρευνα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάποια από τα επίμαχα συμβόλαια είχαν αγοραστεί με τραπεζικές κάρτες που ανήκαν στον Iqbal. Έτσι, δεν άργησαν να τον συλλάβουν στο σπίτι του, στην περιοχή Όκγουντ του Λιντς, το 2013.

Ενώπιον του δικαστηρίου, τον Ιούνιο του 2014, ο Iqbal ομολόγησε την ενοχή του αναφορικά με πέντε κατηγορίες για απάτη λόγω ψευδούς παράστασης και μία κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τελικά, την Τρίτη 8 Ιουλίου ο Iqbal καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τις ψευδείς παραστάσεις και ακόμα 3 μηνών για το ξέπλυμα χρήματος. Οι ποινές θα εκτελεστούν ταυτόχρονα.

Ο Jamie Kirk, επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, δήλωσε: «O Iqbal κατέστρωσε μια απάτη με ασφάλειες αυτοκινήτου που του επέτρεψε να βάλει στην τσέπη δεκάδες χιλιάδες λίρες, βάζοντας στο στόχαστρο μέλη της ίδιας του της κοινότητας. Άφησε τα θύματά του εν αγνοία τους ανασφάλιστα στον δρόμο, εκθέτοντάς αυτούς και άλλους οδηγούς σε κινδύνους και οικονομικές απώλειες, χωρίς, όπως φαίνεται, να νοιάζεται για τις πιθανές συνέπειες των πράξεών του. Ωστόσο, η συνδυασμένη τεχνογνωσία του IFED και της 1st Centralεγγυάται ότι αυτή η απειλή για τους οδηγούς έχει τώρα εξαλειφθεί, καθώς το υπεύθυνο πρόσωπο απομακρύνθηκε από τους δρόμους». Η ομάδα Οικονομικών Ερευνών του IFED εκκίνησε διαδικασίες δήμευσης περιουσιακών στοιχείων του Iqbal σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν τα χρήματα που συγκέντρωσε μέσω της εν λόγω απάτης.

Ο δε Glen Marr, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της 1st Central για τις απάτες, σχολίασε: «Η 1st Centralέχει δεσμευτεί ότι θα ξετρυπώνει τους απατεώνες, και τηρεί ανυποχώρητη στάση απέναντι σε όσους εμπλέκονται σε τέτοια εγκληματική δραστηριότητα. Αυτή η υπόθεση ήταν ακόμα ένα παράδειγμα της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ IFED και ασφαλιστικής βιομηχανίας […]. Η 1st Central θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το IFED στην καταδίωξη απατεώνων, με απώτερο σκοπό να προστατέψει τους πραγματικούς καταναλωτές από το κόστος της απάτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση