GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Περηφάνια και ντροπή"

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημιουργίας Ξανά!: "Μια κοινωνία που έχει υποβάλει σε αιματηρή οικονομία τα πιο... αδύναμα μέλ...



Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημιουργίας Ξανά!: "Μια κοινωνία που έχει υποβάλει σε αιματηρή οικονομία τα πιο... αδύναμα μέλη της δεν έχει την άνεση να πληρώνει εκατομμύρια σε επικηρύξεις, σε κόστος νοσηλείας κακοποιών και θυμάτων, σε κόστος επιχειρησιακών ενεργειών, σε κόστος ληστειών, για τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί αλλά αφέθηκαν να φύγουν σαν κύριοι διότι πέρασαν 18 μήνες προφυλάκισης χωρίς να προσαχθούν σε δίκη.
Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης όχι μόνο καταργεί την έννοια της δικαιοσύνης αλλά μπορεί να έχει και τραγικές παρενέργειες: από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί από το όπλο του «λαϊκού αγωνιστή» το οποίο χρησιμοποίησε και στις ληστείες και στη χθεσινή προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Θα αναζητήσει η Δικαιοσύνη ευθύνες από τον… εαυτό της για τους λόγους της ασυγχώρητης ολιγωρίας που επέδειξε στην περίπτωση του Μαζιώτη; Δεν βλέπουμε να έχει τέτοιες ευαισθησίες. Άλλωστε δεν ήταν ο μόνος. Ειδεχθείς περιπτώσεις κακοποιών αποφυλακίστηκαν με την παρέλευση του 18μήνου, έτσι που να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι το κύκλωμα των «νόμιμων» αποφυλακίσεων έχει συνεργάτες στους κόλπους της ίδιας της Δικαιοσύνης.

«Μας έκανες περήφανους» είπε ο πρωθυπουργός στον τραυματισμένο αστυνομικό. Το ίδιο θα του λέγαμε κι εμείς. Αλλά θα κάναμε κι ένα τηλεφώνημα στην ηγεσία της Δικαιοσύνης λέγοντας: «Μας ντρόπιασες».

ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;
Είναι λογικό ομοειδείς επιχειρήσεις που έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν τις «σηκώνει» η αγορά, να συγχωνεύονται για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Άρα η συμφωνία ΠΗΓΑΣΟΥ – ΔΟΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να συγχωνευθούν και τα δάνεια των δύο οργανισμών, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 135 εκατομμύρια ευρώ για τον ΔΟΛ και 148 για τον ΠΗΓΑΣΟ. Αν στον λογαριασμό μπει και το ΜEGA το σύνολο των δανείων ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα δάνεια δόθηκαν με πολύ «χαλαρή» τη διάθεση των Τραπεζών να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους, καθώς ως εγγυήσεις δέχθηκαν άυλα περιουσιακά στοιχεία όπως το «σήμα» και η αξία τηλεοπτικών σειρών. Ελπίζουμε ότι οι διοικήσεις των δανειοδοτριών τραπεζών Alpha, Πειραιώς, Eurobank και Εθνικής δεν θα συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια χαλαρή διάθεση και ως προς τους όρους αποπληρωμής των δανείων.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και οι 4 συστημικές τράπεζες είναι ουσιαστικά κρατικοποιημένες καθώς ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δάνεια του ΤΧΣ. Είναι προς το συμφέρον του φορολογούμενου να μην τα πληρώσει τελικά ο ίδιος αλλά ιδιώτες επενδυτές. Κάθε κίνηση διαγραφής επιχειρηματικών χρεών επιβαρύνει την καθαρή θέση των τραπεζών άρα καθιστά την επανιδιωτικοποίησή τους δυσχερέστερη.

Τράπεζες, ΜΜΕ και πολιτικό σύστημα έχουν μακρά παράδοση ανάρμοστων σχέσεων. Μόνο που τον λογαριασμό τον πλήρωνε πάντα ο φορολογούμενος. Θα συνεχίσει;"

2 σχόλια

  1. Πως να πει ντροπη δικαιοσυνη,οταν αυτη η δικαιοσυνη αφινει τους πολιτικους να αλωνιζουν και να διαπραττους εγκληματα χιλιαπλασιας βαρυτητας των τρομοκρταων και να εξακολουθουν να ειναι ελευθεροι,
    Αν λησμονησατε πια ειναι αυτα τα εγκληματα,πολυ.. πολυ συνοπτικα σας υπενθυμιζω ,τον ανυπαρκτο ελεγχο των πραξεων των τραπεζιτων που ζημιωσαν υπερβαρα το ελληνικο κρατος,τις προμηθειες για καθε συστημα τυπου ζημενς κλπ,την εξαφανιση των κεφαλαιων σε οφ σορ κλπ,τα χαρισματα χρηματων και δημοσιας περιουσιας σε ημετερους,ΜΚΟ κλπ,το αδειασμα των ασφαλιστικων ταμειων ειτε με τιες χαριστικες πραξεις στους μεγαλοκαρχαριες,ειτε με ακρως επικινδυνες και εντελλομενες επενδυσεις των αποθεματικων τους, την συνεχιση της ιδιας αναξιοπιστης πολιτικης πλατφορμας με τα ιδια διεφθαμενα πολτικα στελεχη που στα λογια φαινονται μεταρρυθμιστες και στις πραξεις αποτελειωνουν τα ιδια εγκληματα.Για ολα αυτα λοιπον εχουν και μουτρα να κατηγορησουν τη δικαιοσυνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση