GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξημένη η διακίνηση φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακά κινούνται τα μεγέθη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο πεδίο της διακίνησης φορτίων στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Η εικόνα ...


Εντυπωσιακά κινούνται τα μεγέθη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο πεδίο της διακίνησης φορτίων στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Η εικόνα που διαμορφώνεται «μεταφράζεται» από οικονομική άποψη σε άνοδο κύκλου εργασιών, που εκτιμάται στο 10% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, ενώ προοιωνίζει ότι η τρέχουσα χρήση στο σύνολό της θα είναι η καλύτερη εδώ και χρόνια για την ΟΛΘ ΑΕ.
Ειδικότερα στη διακίνηση προϊόντων την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2014 τα μεγέθη, όπως καταγράφηκαν από το Τμήμα στατιστικής της ΟΛΘ ΑΕ, είναι τα ακόλουθα:
1. Στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων διακινήθηκαν 110.740 κοντέινερς, συνολικού όγκου 161.640 TEUs, αυξημένα κατά 12,97% και 12,63% αντίστοιχα έναντι του Α΄ εξαμήνου του 2013.
2. Το Συμβατικό λιμάνι η διακίνηση διαμορφώθηκε 2.209.587 τόνους, αυξημένη κατά 2,24% έναντι των 2.161.266 τόνων της περιόδου Ιανουάριος – Ιούνιος 2013.
Σχολιάζοντας τα μεγέθη της διακίνησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε τα εξής: «Η εικόνα που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι συνεχώς και πιο ενθαρρυντική. Χάρη στην προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων, αλλά και την συνεργασία των χρηστών, η ΟΛΘ ΑΕ βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των εταιριών δημοσίου συμφέροντος. Τα μεγέθη της διακίνησης, αλλά και η οικονομική πορεία της εταιρίας αποδεικνύουν τόσο τη δυναμική, όσο και το ρόλο της ΟΛΘ ΑΕ στην ευρύτερη περιοχή. Η σιδηροδρομική σύνδεση με τα Σκόπια και το Βελιγράδι, που έχει ξεκινήσει, αλλά και τη Σόφια, που έπεται σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα πιο ανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επενδυτική «ένεση» για τη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Θεσσαλονίκη από λιμάνι μεταφόρτωσης να γίνει λιμάνι προορισμού».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση