GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή σύγκρουση με φόντο την αξιολόγηση

Σε μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Λίγες ώρες μετά την σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στο...


Σε μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Λίγες ώρες μετά την σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος εξαπέλυσε βολές στον Ευ. Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε, μιλώντας στον Βήμα fm:
«Ο νόμος 4250 που αφορά στην αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες».
«Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί, σημείωσε.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι «η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού».

Ντινόπουλος: «Nαι» στην αξιολόγηση, «όχι» στις απολύσεις
Στο μεταξύ, «ναι» στην αξιολόγηση, «όχι» στις απολύσεις, λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
«Εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα Ντινόπουλος: “Nαι, στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις”, έτσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα άλλοθι να βγαίνουν κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να χρησιμοποιούν τις δήθεν απολύσεις», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ-1.
«Οι 6.500 απολύσεις αποτελούν δέσμευση της χώρας απέναντι στους θεσμικούς της εταίρους, απέναντι στους δανειστές.
Ανεξαρτήτως από ποιο υπουργείο γίνoνται αυτές οι απολύσεις, συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών να μην υπάρχουν τέτοιες απολύσεις. Βεβαίως δεν εννοώ αυτούς που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά, αυτούς οι οποίοι προσελήφθησαν με “μαϊμού” διαδικασίες», πρόσθεσε.

Κατρούγκαλος: Προσχηματικός τρόπος για να καταλήξουμε σε απολύσεις η αξιολόγηση
Στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο αναφέρθηκε, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου.
«Να ξεκινήσουμε από το αν είναι σκόπιμη η απόλυση των υπαλλήλων αυτών. Αν είχαμε ένα αναλυτικό πλαίσιο του τι ανάγκες έχει η Διοίκηση και βλέπαμε πράγματι ότι ορισμένοι υπάλληλοι περισσεύουν θα το δεχόμουν, επί της αρχής, υποθετικά μιλώντας.
Η αξιολόγηση είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας αναδιοργάνωσης της Διοίκησης. Πρώτα εξετάζεις τι ανάγκες θέλει να εξυπηρετήσει η Διοίκηση, φτιάχνεις νέα οργανογράμματα, προσδιορίζεις ένα περίγραμμα θέσης εργασίας, τι θα κάνει κάθε υπάλληλος και με βάση αυτό αξιολογείς.
Αντίθετα, η αξιολόγηση όπως την φέρνει και η τρόικα και η κυβέρνηση, πέρα από το ουσιαστικά είναι ένας προσχηματικός τρόπος για να καταλήξουμε σε απολύσεις, γίνεται με τρόπο σαν να βάζεις πρώτα το άλογο και μετά το κάρο.
Γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σχετική με την αξιολόγηση της πραγματικής απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης.
Η αξιολόγηση προβλέπει ότι εξ ορισμού ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι κάτω από τη βάση και ένα ποσοστό άριστο. Αυτό δεν συνιστά αξιολόγηση όπως την θεωρώ εγώ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει:
«Είμαι υπέρ της αξιολόγησης που θα είναι αντικειμενική, θα έχει γίνει ως αποτέλεσμα συνεννόησης και με τους δημόσιους υπάλληλους.
Όταν έχεις ένα εχθρικό δημοσιοϋπαλληλικό σώμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Επίσης θεωρώ σημαντικό και η ίδια η κοινωνία να έχει μία συμμετοχή στην αξιολόγηση.

ΑΝ.ΕΛ: «Πουλάει τρέλα το ΠΑΣΟΚ»

Τα «πυρά» της κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η τομεάρχης δημόσιας διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
«Πουλάει τρέλα το ΠΑΣΟΚ. “Παράλογο μέτρο” η προκάτ αρνητική αξιολόγηση του 15% των δημοσίων υπαλλήλων που το ίδιο ψήφισε!» αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή της.
Ενδοκυβερνητικές κόντρες φέρνει η αξιολόγηση

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση