GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ιδιωτικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας": Τι είναι και πώς θα εξυπηρετούν τους πολίτες;

Τη δημιουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προωθεί το υπουργείο Υγείας, οι οποίες θα πραγματοποιούν μικροεπεμβάσεις, π...



Τη δημιουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προωθεί το υπουργείο Υγείας, οι οποίες θα πραγματοποιούν μικροεπεμβάσεις, που δεν απαιτούν πολύωρη παραμονή των ασθενών...
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, στόχος είναι απελευθερωθούν τα δημόσια νοσοκομεία από τις μικροεπεμβάσεις.

Οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), θα λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, ενώ θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών.

Η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των εν λόγω μονάδων έχει δημοσιευτεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα συνδέονται επιστημονικά με δημόσια νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι τυχόν επιπλοκές ασθενών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι εκτιμά πως θα υπάρξει οικονομικό όφελος από τη λειτουργία αυτών των ΜΗΝ γιατί θα υπάρξει μείωση του κόστους ενώ έκανε λόγο για ανάγκη επαναπροσδιορισμού του υγειονομικού χάρτη της χώρας και συμπλήρωσε ότι πρέπει «να προσαρμοσθούν οι ιδιώτες του χώρου της Υγείας στην νέα πραγματικότητα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι οι τροπολογίες που αφορούσαν τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και την έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, και οι οποίες κατετέθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμες, θα επανέλθουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν επτά μήνες να πληρώσουν εφημερίες και οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκιο» επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία που προωθείται, η πληρωμή θα γίνεται εντός δύο μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση