GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβολή στο νόμο για το χουλιγκανισμό στη Κύπρο

Η Ολομέλεια της Βουλής των.. Αντιπροσώπων θα συνέλθει εντός 15ημέρου για να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τον νομοσχέδιο για την πρό...



Η Ολομέλεια της Βουλής των.. Αντιπροσώπων θα συνέλθει εντός 15ημέρου για να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τον νομοσχέδιο για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ, ώστε να δοθεί χρόνος περαιτέρω για συζήτηση ενός πολύ σοβαρού όπως αναφέρθηκε νομοσχεδίου.

Η Κοινοβουλευτική Νομικών αποφάσισε ότι θα συνέλθει σε συνεδρία στις 17 Ιουλίου. Η ημερομηνία έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής θα αποφασιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Υπέρ της αναβολής τάχθηκαν οι παρόντες Βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ και των Βουλευτών του ΔΗΚΟ Άγγελου Βότση και Αθηνάς Κυριακίδου (31 υπέρ της αναβολής και 22 εναντίον).

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ζητώντας την αναβολή είπε ότι το κόμμα του συμφωνεί ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί η γάγγραινα που κατατρώει τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο, αλλά, συνέχισεστο νομοσχέδιο υπάρχουν πρόνοιες νομοθεσιών που εφαρμόστηκαν σε άλλα κράτη και τελικά αποσύρθηκαν. Ανέφερε ακόμα ότι επιχειρούμε να βιασύνη και προχειρότητα να ψηφιστεί ένας εξαιρετικά σημαντικός ρόλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αντέταξε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα, για αναβολή καθότι έπονται οι μαύρες επέτειοι του πραξικοπήματος και της εισβολής και επειδή, αριθμός Βουλευτών έχουν στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Πρόσθεσε δε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει δραστική αλλαγή στις πρόνοιες του νομοσχεδίου και ζήτησε όπως τεθούν σε ψηφοφορία οι τροπολογίες που κατατέθηκαν δηλώνοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να δεχθεί την αναβολή.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ρώτησε την Ολομέλεια της Βουλής με αποδέκτες τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ κατά πόσο η Βουλή θα αρνηθεί να συνέλθει εκτάκτως εάν η Κυβέρνηση ζητήσει έκτακτη συνεδρία για ψηφιστεί κατεπείγον κάποιο νομοσχέδιο.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει αναβολή, ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό νομοθέτημα που επιχειρεί να δώσει λύση σε ένα απαράδεκτο φαινόμενο που ταλαιπωρεί τον αθλητισμό, πρόσθεσε πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση και διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει οπωσδήποτε πριν την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου να ψηφιστεί ο νόμος. 24h.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση