GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποθέωση της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας στους Δελφούς

Με συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, στο θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών,...



Με συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, στο θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε... η πρώτη μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων (4-6 Ιουλίου), που οργανώνει το Κέντρο, στους Δελφούς, για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν διεθνές συμπόσιο με θέμα «1914-1924, τα χρόνια των ανατροπών: Ευρώπη και Ελλάδα», κήρυξε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση του Κέντρου στο αμφιθέατρό του «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ακολούθησε ομιλία του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου με θέμα: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ως ηγέτης στον πολεμικό αγώνα της Ελλάδας» και στη συνέχεια οι σύνεδροι και επισκέπτες απόλαυσαν στο θέατρο «Φρύνιχος» συναυλία της αποτελούμενης από συνολικά 100 μουσικούς μπάντας της ιστορικής κερκυραϊκής Φιλαρμονικής-ιδρύθηκε το 1840-, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Σπύρου Προσωπάρη και με σολίστ τον Σπύρο Μουρίκη .

Η μπάντα απέδωσε, μεταξύ άλλων, τον «Ολυμπιακό Ύμνο» το κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα , που καθιερώθηκε ως ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ρεπερτόριο περιελάμβανε, επίσης, το εμβατήριο «Παρνασσός» σε πρώτη εκτέλεση, τη «Στρατιωτική Συμφωνία» του Νικόλαου Μάντζαρου, τη «Νύμφη Κόρκυρα» με θέματα της Οδύσσειας, καθώς και κομμάτια έργων του Μάνου Χατζηδάκι και γνωστών ξένων συνθετών για κλαρινέτο και ορχήστρα πνευστών.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Ελένη Αρβελέρ συνεχάρη προσωπικά τον μαέστρο της μπάντας και τον σολίστ της συναυλίας και ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας για τη συμμετοχή της στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν το συμπόσιο του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση