GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωρεία παραβάσεων σε καταστήματα στη Χίο

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το τριήμερο 18-20 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειον...

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το τριήμερο 18-20 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στη Χίο, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησε ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε δέκα από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν ως εξής:

Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων σε δύο περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελιών, καθώς και απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
Σε καφετέρια – μπαρ, διαπιστώθηκαν μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων σε μία περίπτωση εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας και απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
Σε καφέ-ζαχαροπλαστείο, διαπιστώθηκε η απασχόληση πέντε (5) ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε ουζερί, διαπιστώθηκε μη επίδειξη του ετήσιου πίνακα προσωπικού.
Σε κατάστημα παρασκευής και διάθεσης ζαχαροπλαστικής και καφέ, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε εστιατόριο – καφετέρια, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
Σε καφετέρια-μπαρ, διαπιστώθηκαν μη έκδοση του προβλεπόμενου φορολογικού στοιχείου σε μία περίπτωση εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας και απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
Σε καφετέρια-μπαρ, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.
Σε καφετέρια-μπαρ, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) εργαζομένου πέραν του ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν τόσο οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. όσο και τα κατά τόπους υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση