GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαίτηση ΣΟΚ από οικογένεια Ελληνοκύπριων να γίνουν Τουρκοκύπριοι. Αρνούνται να εγγράψουν το νεογέννητο παιδί τους εάν δεν γίνει αυτή η αλλαγή!

To Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) της Κύπρου απαιτεί από οικογένεια που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα...



To Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) της Κύπρου απαιτεί από οικογένεια που
ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα να γίνουν τουρκοκύπριοι και για περισσότερο από ένα χρόνο αρνείται την εγγραφή νεογέννητου παιδιού αν δεν γίνει αυτή η αλλαγή. Ο λόγος είναι ένα λάθος που κατά την διευθύντρια του ΤΑΠΜ Α. Σιακαλλή έγινε πριν από 64 χρόνια από τους Άγγλους την περίοδο της αποικιοκρατίας, όταν κάποιοι πρόγονοι της οικογένειας είχαν έρθει στη Κύπρο από τη Παλαιστίνη ως πρόσφυγες!

Σύμφωνα με έκθεση του γραφείου επιτρόπου Διοικήσεως (Συνήγορος του πολίτη), ένας Κύπριος που ζει μόνιμα στο Κατάρ δεν μπορεί να εγγράψει το παιδί του ως Κύπριο πολίτη από τον Οκτώβριο του 2012, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διευθετηθεί η παραμονή του παιδιού και η οικογένεια να πληρώνει 20 ευρώ την ημέρα πρόστιμο! Από τη στιγμή που το ΤΑΠΜ αρνείται να εγγράψει το ανήλικο παιδί, αυτό δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης και τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται. Ο λόγος που το ΤΑΠΜ και η κ. Σιακαλλή αρνούνται να εγγράψουν το παιδί ως Κύπριο πολίτη είναι η επιμονή τους να τον εντάξουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, αν και ολόκληρη η οικογένεια (Παππούδες, γονείς, Θείοι, αδέλφια...) ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επίσης ο αδελφός του παιδιού εγγράφηκε πριν 2,5 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Ο πατέρας αρνείται την εγγραφή του παιδιού του στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, σημειώνοντας ότι δεν έχει κανένα απολύτως δεσμό με τους Τουρκοκύπριους.

Το ΤΑΠΜ ανακάλυψε ότι η γιαγιά του ελληνοκύπριου πατέρα ήταν τουρκοκυπριακής καταγωγής από τη μητέρα της και συνεπώς πριν από 64 χρόνια εκ παραδρομής η οικογένεια είχε ενταχθεί στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Μάλιστα ζήτησαν από όλη την οικογένεια να αλλάξει κοινότητα και να γίνουν Τουρκοκύπριοι.

Τελικώς ζήτησαν γνωμάτευση από τον γενικό εισαγγελέα για να αλλάξουν αυτεπαγγέλτως την κοινότητα της οικογένειας παρά το ότι ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως δεν έχει σχέση με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση