GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Στη γνωστή γραμμή εφόδου ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές του Μαΐου κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο ...


Στις εκλογές του Μαΐου κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε ότι ο λαός απάντησε αρνητικά στο δίλημμα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνολική αμφισβήτηση της κυβέρνηση και της εθνικής στρατηγικής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «γραμμή εφόδου» από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία όπως είπε επαναφέρει μόλις 45 ημέρες μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.
«Μόλις 45 ημέρες μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να ξεχάσει τη στρατηγική ήττα του, γιατί “ναι” κατέλαβε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές αλλά ελάχιστες περιφέρειες και δεν κατάφερε να θίξει την κυβερνητική σταθερότητα, τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και την εθνική στρατηγική.
Αγωνίζεται να ξεχάσει τον βαθύ εσωτερικό διχασμό του, που είναι έκδηλος στις συζητήσεις στο εσωτερικό και επαναφέρει τη γνωστή γραμμή της εφόδου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Επαναφέρει τη γνωστή γραμμή της εφόδου, η οποία νομίζει πως είναι σαν το ποδήλατο, πρέπει να κάνεις συνεχώς πεντάλ, να δημιουργείται μια τεχνητή ένταση, να δημιουργείς συνθήκες διχασμού και συμβολικού εμφυλίου πολέμου για να υπάρχεις ως παράταξη και ως στρατηγική».

Το 8%, ανέφερε, είναι ποσοστό ανάγκης, καθόλου ικανοποιητικό για μια παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως τόνισε, η κρίση έφερε τα πάνω κάτω.
Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ως νέο εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνουν οι εκλογές, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να είναι, δηλαδή το τρίτο κόμμα, για να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος, κατά την αναφορά του στις εκλογές, μίλησε για παράγοντες της παράταξης οι οποίοι «υπονόμευσαν την προσπάθειά μας» και ανέφερε ότι υπήρξαν ενεργά στελέχη, αδρανή στελέχη, στελέχη που ήταν ανοιχτά εχθρικά και στελέχη που είχαν ύπουλο υπονομευτικό ρόλο.
Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά». Πρόκειται, είπε, για «δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει», και πρόσθεσε ότι η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον κορμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση