GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Αττική

Έξι Έλληνες -μεταξύ των οποίων μια γυναίκα- και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν για 33 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές μοτοσικλετών που έ...


Έξι Έλληνες -μεταξύ των οποίων μια γυναίκα- και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν για 33 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές μοτοσικλετών που έγιναν σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ψητοπωλεία, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής και της Νοτιοανατολικής Αττικής με λεία 47.000 ευρώ.
Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2013 σε ομάδες των δυο ή τεσσάρων, που αναζητούσαν μοτοσικλέτες χωρίς συναγερμό και αντικλεπτική δαγκάνα, τις έκλεβαν και τις χρησιμοποιούσαν ως μέσα διαφυγής στις ληστείες που έκαναν. Συνολικά, είχαν κλέψει 18 μοτοσικλέτες από τις περιοχές Χολαργού, Παπάγου, Γέρακα, Νέου Ψυχικού, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου και από διάφορες συνοικίες της Αθήνας.
Με την απειλή πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ ή πιστολιού, οι κακοποιοί είχαν ληστέψει δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στα Σπάτα, τρία σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, δυο βενζινάδικα και ένα σούπερ μάρκετ στην Ραφήνα, πέντε πρατήρια, ένα πρακτορείο Ο.Π.Α.Π., ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και δυο φορές το ίδιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Γέρακα, τέσσερα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και μια καφετέρια στην Αγία Παρασκευή, δυο σούπερ μάρκετ στα Γλυκά Νερά και το Νέο Ψυχικό και πέντε πρατήρια καυσίμων στις περιοχές του Χαλανδρίου, του Αμαρούσιου, του Κορωπίου και της Παιανίας.

Η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές πέντε Έλληνες ηλικίας 35, 32, 31, 26, 24 χρόνων και μία Ελληνίδα ηλικίας 44 χρόνων και έναν 27χρονο αλλοδαπό. Όλοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και κλοπή τετελεσμένης ή σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια. Ήδη η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Στα σπίτια και στα οχήματά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 940 ευρώ, 28 κινητά και διάφορες κάρτες SIM, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γάντια, ενδυμασίες και δέκα κράνη μοτοσικλετιστή, καθώς και 20 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πιστόλι replica, δύο ζυγαριές ακριβείας, μικροποσότητα κάνναβης, ξίφη και μαχαίρια επιβίωσης, τρεις μπαγκαζιέρες μοτοσυκλέτας και διάφορα έγγραφα. Κάποια αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση