GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα βοήθειας»

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφερόμενη σε δηλώσεις Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων, σήμερα στο Βερολίνο, επισ...


Η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφερόμενη σε δηλώσεις Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων, σήμερα στο Βερολίνο, επισημαίνει πως, «για την ελληνική κυβέρνηση ένα νέο κούρεμα χρέους ή ένα τρίτο πακέτο βοήθειας από τους διεθνείς δανειστές δεν αποτελεί πλέον θέμα».
«Όταν δεν υπάρχει χρηματοδοτική ανάγκη, δεν χρειάζεται και νέο πρόγραμμα βοήθειας» δήλωσε ένας εκ των κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ έτερο στέλεχος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη».
«Ένα νέο κούρεμα σε βάρος των πιστωτών δεν αποτελεί επιλογή. Θέλουν όμως να μιλήσουν με τους εταίρους τους στην Ευρώπη για ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή των παλαιών χρεών, πχ μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ή χαμηλότερων επιτοκίων» αναφέρεται στο ρεπορτάζ και υπενθυμίζεται η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Handelsblatt» ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας.
«Δεν έχουμε καμία χρηματοδοτική ανάγκη εντός των επόμενων δώδεκα μηνών» δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος του οποίου το όνομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν αναφέρεται.
«Και για τους μετέπειτα δώδεκα μήνες δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό. Επιπροσθέτως, μετά την επιτυχή επιστροφή της στις χρηματαγορές, η χώρα έχει εν τω μεταξύ τη δυνατότητα να βρει επιπλέον πόρους» συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υπογράμμισαν ότι η χώρα τους έχει τηρήσει όλες τις βασικές δεσμεύσεις απέναντι στους χρηματοδότες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση του προϋπολογισμού. Εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όπως με το ΔΝΤ, για πιθανά μελλοντικά χρηματοδοτικά κενά, αυτή σχετίζεται και με τις διαφορετικές εκτιμήσεις, πχ για την εξέλιξη του προϋπολογισμού. Επιπλέον, το ΔΝΤ δεν συμπεριέλαβε όλες τις δυνατότητες τις οποίες διαθέτει η ίδια η χώρα για την κάλυψη κενών. Καθοριστικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα το 2014 θα αφήσει πίσω της την ύφεση, ότι το ύψος της ανεργίας ξεκίνησε αργά να κατεβαίνει και ότι ο προϋπολογισμός- χωρίς την καταβολή τόκων- είναι σε λογικό χρονικό διάστημα διαρκώς πλεονασματικός» αναφέρει το δημοσίευμα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση