GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέντρο πολιτισμού το παλιό τελωνείο του Ναυπλίου

Το παλιό τελωνείο του Ναυπλίου, παραχωρείται από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να στεγάσει πολ...



Το παλιό τελωνείο του Ναυπλίου, παραχωρείται από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να στεγάσει πολιτιστικές χρήσεις, Ναύπλιο Τρίτη 15 Ιουλίου 2014.
Την αποδοχή της παραχώρησης αποφάσισε ομόφωνα κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).
Το ακίνητο είχε παραχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το 2004, στον δήμο Ναυπλιέων για χρήση, με τον όρο της αποκατάστασής του σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, αποκατάσταση που ωστόσο δεν έγινε. Αιτήματα για παραχώρηση χρήσης του ακινήτου έγιναν, το 2012, από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για τη στέγασή του και από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση διοικητικού πρωτοδικείου.
Το κτήριο, έργο του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, όπως πιθανολογείται, χτίστηκε το 1830 για χρήση ως τελωνείο. Έχει ορθογώνια κάτοψη, με ισόγειο επιφάνειας 376 τετραγωνικά μέτρα και πατάρι. Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, και ανήκει στο χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό τμήμα της πόλης του Ναυπλίου. Ως τελωνείο λειτούργησε μέχρι το 1999.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση