GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουίκ: «Σημαντική εξέλιξη» η πρόταση παραπομπής Παπακωνσταντίνου

«Πάγια τακτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ο μη σχολιασμός της Δικαιοσύνης, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η ε...

«Πάγια τακτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ο μη σχολιασμός της Δικαιοσύνης, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο» δήλωσε ο εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, σε σημερινή συνέντευξή του στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας.

«Το Κίνημα υποστηρίζει σταθερά την άποψη ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρίνονται από τις σικέ εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (όπου το κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα), αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες» σημείωσε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε:

«Αυτό, βέβαια, συνιστά αλλαγή συνταγματικών διατάξεων και κανονισμών της Βουλής, που θα καταργούν κάθε έννοια ασυλίας για όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά πρόσωπα και τους υπουργούς, υπενθυμίζοντας, ότι τις τελευταίες "προστατευτικές" τους συνταγματικές διατάξεις, είχαν επιμεληθεί οι δύο συνταγματολόγοι των δύο κομμάτων, Ευάγγελος Βενιζέλος και Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό τα λέει όλα…».

Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε: «Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι πρέπει να παραπεμφθεί με τις ισχύουσες διατάξεις, όσο δεν αλλάζουν, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και για το θέμα των μνημονίων και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

«Είναι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να στηθεί κάλπη στην υπόθεση Λαγκάρντ και για τον Γιώργο Παπανδρέου και για τον Λουκά Παπαδήμο. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κωλύεται, επειδή στις τάξεις του έχει το μισό ΠΑΣΟΚ ή επειδή γλυκοκοιτάζει προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, όταν αυτό … τα "σπάσει" με τη ΝΔ» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε «κατάντια» και «ευτελισμό» «να τρέχουν οι Έλληνες υπουργοί στο Παρίσι, για να δώσουν εξετάσεις στην τρόικα για τα προαπαιτούμενα». «Βεβαίως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούσαμε και για τις επισκέψεις της τρόικας στην Ελλάδα.

Για μας οι χαρτογιακάδες υπάλληλοι της τρόικας είναι persona non grata. Αλλά τώρα οι υπουργοί κατάντησαν "περιοδεύων θίασος"» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον νέο Έλληνα επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Κουίκ ανέφερε: «Μπορεί να έχουμε τις απόλυτες πολιτικές διαφωνίες με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις μνημονιακές του επιλογές και υπηρεσίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε μικρόψυχοι για τον ορισμό ενός Έλληνα επιτρόπου σε μία σημαντική θέση».

«Ως πρώην υπουργός Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού που έχει διατελέσει, με σαφή πολιτική εμπειρία και πολύ καλές διεθνείς γνωριμίες, του ευχόμαστε επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβει, επ” ωφελεία μίας Ευρώπης όπως την θέλουμε, λαών, εθνών και αλληλεγγύης και επ” ωφελεία των ελληνικών συμφερόντων» κατέληξε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση