GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν και τις απόψεις ενός αμφιλεγόμενου Προέδρου!

Μια σειρά από ηχογραφημένες συζητήσεις του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Ρίτσαρντ Νίξον έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας...



Μια σειρά από ηχογραφημένες συζητήσεις του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Ρίτσαρντ Νίξον έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τη στάση του απέναντι στη γκέι κοινότητα.

Στις συζητήσεις αυτές με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Χένρι Κίσινγκερ, που μπορεί κανείς να ακούσει στην ιστοσελίδα του περιοδικού Vanity Fair, ο Νίξον περιγράφει τον εαυτό του ως «τον πιο ανεκτικό άνθρωπο», αλλά παραμένει διστακτικός να ενσωματώσει φιλελεύθερες ιδέες στην πολιτική του.

«Έχουν πρόβλημα. Γεννιούνται έτσι. Το ξέρεις. Αυτό είναι όλο», υποστηρίζει.

Ο Νίξον, πασίγνωστος και για το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ, αναφέρει πως πολλοί σημαντική άνθρωποι στην ιστορία της ανθρώπινης ιστορίας ήταν γκέι, όπως ο Όσκαρ Γουάιλντ, ο Αριστοτέλης και ο Νέρωνας, αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει τη σεξουαλικότητα σαν ένα πρόβλημα, σαν μια πάθηση.

Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται πως είχε αρνητική στάση απέναντι στα δικαιώματα των γκέι, όπως φανερώνει και ένα απόσπασμα από μια άλλη συζήτησή του στο οβάλ γραφείο, όπου ο Νίξον κατηγορεί ένα τηλεοπτικό σόου πως υμνεί την ομοφυφυλοφιλία. «Δεν θέλω να κάνω ούτε χειραψία με κανέναν από το Σαν Φρανσίσκο», δηλώνει συγκεκριμένα.

Είναι γνωστή η ιστορία σύμφωνα με την οποία ο Νίξον χαστούκισε ένα βοηθό του πρώην Προέδρου Λίντον, χαρακτηρίζοντάς τον «άρρωστο», επειδή είχε αποκαλυφθεί πως είναι γκέι.
Ο Ρίτσαρντ Νίξον, που πέθανε το 1994 σε ηλικία 81 ετών, ήταν εμπλεγμένος σε διάφορα σκάνδαλα και εντέλει αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως είχε φημολογηθεί και για τον ίδιο, σε βιβλίο του Ντον Φούλσομ το 2011, πως είχε στο παρελθόν ερωτικές σχέσεις με έναν τραπεζίτη από τη Φλόριντα.

exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση