GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένει ο Μεϊμαράκης, επιμένει και το Μαξίμου για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Με νέες δηλώσεις για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει ότι τα  αιτήματα των κομμάτω...



Με νέες δηλώσεις για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει ότι τα  αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης πρέπει να συζητηθούν άμεσα και όχι τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση όμως επίσης επιμένει από την πλευρά της ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξει η Βουλή.

Σε συνομιλία που είχε ο κ.Μεϊμαράκης με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρέμεινε ουσιαστικά αμετακίνητος στην άποψη ότι εάν το κείμενο των τεσσάρων προτάσεων που αναμένεται να κατατεθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ίδιο, οι υπογραφές πρέπει να αθροιστούν και άρα εάν συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, να διακοπεί η λειτουργία των θερινών τμημάτων και να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής.

Χαρακτήρισε μάλιστα λάθος για την κυβέρνηση να αφήσει να σέρνεται το θέμα μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς όπως είπε “δεν έχει να φοβηθεί τίποτε”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως τον έχει “αδειάσει” το Μαξίμου, προσθέτοντας: “Άλλωστε εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι εάν αλλάξει ένα άρθρο δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο”, φράση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή για κυβερνητικούς βουλευτές που απειλούν με αντάρτικα.

Επανέλαβε ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις. “Σαν Βαγγέλης σας λέω ότι δε θέλω να έχω εκκρεμότητες με τη ΔΕΗ, να κλείσουν όλα τώρα”, απάντησε στο ερώτημα εάν η απειλή δημοψηφίσματος θα αποθαρρύνει τυχόν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το Μαξίμου πάντως επίσης δηλώνει αμετακίνητο στη στρατηγική ακύρωσης της δυνατότητας άθροισης των υπογραφών δείχνοντας ότι θεωρεί ανόμοιες τις τέσσερις προτάσεις που θα κατατεθούν και εκτιμά ότι το μέτωπο που προσπαθεί να κτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μικρή ΔΕΗ παρουσιάζει ήδη ρωγμές. Της Βίκυς Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση