GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ανεβάζουν το θερμόμετρο του ανταγωνισμού

Με νέες τιμολογιακές πολιτικές στο κλάδο της ασφάλισης του αυτοκινήτου προχωρούν μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες από τις αρχές το...



Με νέες τιμολογιακές πολιτικές στο κλάδο της ασφάλισης του αυτοκινήτου προχωρούν μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες από τις αρχές του Αυγούστου πυροδοτώντας έτσι εν μέσω θέρους τον ανταγωνισμό .

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγορά οι εταιρίες που αλλάζουν τιμολογιακή πολιτική στο αυτοκίνητο είναι ΑΤΕ Ασφαλιστική, Εθνική Ασφαλιστική, Ergo, Συνεταιριστική και Enterprise.

Παράλληλα αυξάνονται συνεχώς οι ασφαλιστικές εταιρίες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Μεσιτικών Ασφαλιστικών Εταιριών και δραστηριοποιούνται στο κλάδο της ασφάλισης του αυτοκινήτου με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών .

Ετσι ο κλάδος του αυτοκινήτου γίνεται πλέον πεδίο έντονου ανταγωνισμού και παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο που μειώσεις μέσα σε μία τριετία στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έως και 40% !

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, ότι το φθινόπωρο προβλέπεται θερμό σε δύο μέτωπα.

Το ένα έχει να κάνει με την διαμεσολάβηση και τους διαμεσολαβούντες που βρίσκονται σε προστριβές με τις ασφαλιστικές εταιρίες για όρους που περιέχουν οι δεύτερες στις νέες συμβάσεις συνεργασίας που οι ασφαλιστές θεωρούν καταχρηστικούς.

Το δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με την επιβίωση του σκληρού ανταγωνισμού στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου που μειώνονται συνεχώς και κατά πόσο οι εταιρίες με μικρά χαρτοφυλάκια θα αντέξουν των ανταγωνισμό των μεγάλων εταιριών.

Πάντως από κορυφαίο στέλεχος της αγοράς σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ο ανταγωνισμός αυτός να δημιουργήσει νέες «κόκκινες» εταιρίες επισημάνθηκε ότι οι νέοι εποπτικοί κανόνες και η αυστηρή εποπτεία αποτρέπουν πλέον αυτά τα φαινόμενα του παρελθόντος.
Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν στην ουσία δεν υπήρχε εποπτεία στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση