GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι δέκα πιο μποτιλιαρισμένες πόλεις του κόσμου

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο δαπανούν μέσα στη χρονιά, κατά μέσο όρο, οκτώ ημέρες της ζωής τους σταματημέν...



Σύμφωνα με την έρευνα, οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο δαπανούν μέσα στη χρονιά, κατά μέσο όρο, οκτώ ημέρες της ζωής τους σταματημένοι σε ένα μποτιλιάρισμα.
Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας έδειξε ότι η κυκλοφορία στο δευτερεύον οδικό δίκτυο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι δυσκολότερη απ΄ότι στις κύριες οδούς.

Σύμφωνα λοιπόν με την TomTom, η πόλη με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο είναι η Μόσχα με δείκτη κυκλοφορίας 74%. Αυτό το νούμερο βασίζεται στη σύγκριση της διάρκειας μιας διαδρομής σε ώρα αιχμής και μη. Με άλλα λόγια, ο ρώσος οδηγός που κινείται στη Μόσχα “υποφέρει” από καθυστέρηση 76 λεπτών ανά ώρα κατά τις ώρες αιχμής. Δηλαδή, μια διαδρομή διάρκειας 60 λεπτών, θα του πάρει σε ώρα αιχμής πάνω από 2 ώρες.

Οι 10 πόλεις με τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι οι εξής:
Μόσχα (Ρωσία): 74%
Κωνσταντινούπολη (Τουρκία): 62%
Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία): 55%
Πόλη του Μεξικού (Μεξικό): 54%
Σάο Πάολο (Βραζιλία): 46%
Παλέρμο (Ιταλία): 39%
Βαρσοβία (Πολωνία): 39%
Ρώμη (Ιταλία): 37%
Λος Άντζελες (Η.Π.Α.): 36%
Δουβλίνο (Ιρλανδία): 35%

Τέλος, στο σχόλιο του ο CEO της TomTom Harold Goddijn ανέφερε ότι “Οι παραδοσιακές λύσεις/απαντήσεις στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως η κατασκευή νέων δρόμων ή η διεύρυνση των υφιστάμενων, δεν αποτελεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα”.

1 σχόλιο

  1. Νομίζω ότι δεν έχουν εξετάσει καλά την Αθήνα. Στην Αθήνα ΄όλοι ξέρουν ότι μια διαδρομή που φυσιολογικά θέλει 60 λεπτά τη νύχτα (ας πούμε Κηφισιά - Γλυφάδα και πίσω στην Ομόνοια) σε ώρες αιχμής θέλει κοντά 3 ώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση