GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ολόκληρο τον κόσμο ταξιδεύει η σύλληψη Μαζιώτη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκου Μαζιώτη, τα δι...


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκου Μαζιώτη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάλυψαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με την επιτυχημένη επιχείρηση των ελληνικών αστυνομικών αρχών.
Ενημερωτικές ιστοσελίδες από την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Βαλκάνια, μέχρι τις ΗΠΑ και τη Σαγκάη κάλυπταν το χρονικό της σύλληψης κάνοντας αναφορές στο παρελθόν του Μαζιώτη και την τρομοκρατική του δράση.
Ο βρετανικός Guardian κάνει λόγο για τον πιο καταζητούμενο άνδρα της Ελλάδας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται και στη σύντροφό του, Παναγιώτα Ρούπα, η οποία αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal περιγράφει την άγρια καταδίωξη για τη σύλληψη του 42χρονου, και εν συντομία ανατρέχει στις τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης, εκ των οποίων τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει πως οι τρομοκράτες είχαν φροντίσει το χτύπημα να συμπίπτει με την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά και την προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Η ιταλική εφημερίδα Il Secolo XIX αφού καλύπτει τη σύλληψη του Μαζιώτη, αναφέρει ότι μέχρι πριν λίγο καιρό ο «Επαναστατικός Αγώνας» θεωρείτο ότι είχε «εξαρθρωθεί», έπειτα από συλλήψεις μελλών και υπόπτων, εκ των οποίων και ο ίδιος ο 42χρονος. «Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες οι τοπικές αρχές ήταν ολοένα περισσότερο πεπεισμένοι ότι ο Μαζιώτης κρυβόταν πίσω από επιθέσεις νέων οργανώσεων τα τελευταία δύο έτη», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, οι γερμανικές ιστοσελίδες Focus και Die Welt, ακόμα και τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς στην επιχείρηση.
Την ίδια ώρα, η νοτιοαφρικανική ενημερωτική ιστοσελίδα Iol μεταδίδει και δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που είδαν τον αιμόφυρτο Μαζιώτη με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.
Η είδηση, πάντως, έφτασε μέχρι και τη Σαγκάη με την Shanghaidaily να κάνει λόγο για τη σύλληψη Μαζιώτη, τον τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των δύο τουριστών που βρέθηκαν στο σημείο, καθώς και για τη δράση του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση