GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτόπαπας: Δεν θα δεχτούμε νέες παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά

«Για μας το θέμα έχει κλείσει» τόνισε αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στα όρια ηλικίας ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθη...


«Για μας το θέμα έχει κλείσει» τόνισε αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στα όρια ηλικίας ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.
«Αυτό που είπαμε είναι ότι εφαρμόζονται τα νέα όρια και τέρμα. Άλλες αλλαγές στα όρια δεν θα γίνουν.
Τουλάχιστον εμείς δεν θα ψηφίσουν τέτοιο πράγμα. Για μας το θέμα έχει κλείσει. Πρώτον, γιατί γίνονται και εφαρμόστηκαν και δεύτερο γιατί είναι ατελέσφορες», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας.
Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Δεν είπαμε να μην έρχεται τρόικα. Η τρόικα με τη μορφή που την ξέρουμε, διανύει το τελευταίο διάστημα της αρμοδιότητάς της. Η επίσκεψη δεν βοηθάει με τον παραδοσιακό τρόπο που γινόταν.
Δηλαδή αυτή η επίσκεψη που δημιουργείται δράμα, φτάνουμε δήθεν στο χείλος του γκρεμού και μετά βρίσκεται μια συμφωνία με αρκετά επώδυνα χαρακτηριστικά.
Αυτού του είδους το μοντέλο δεν μπορεί να ξαναγίνει. Μπορεί να βρεθεί ένα άλλο μοντέλο, για τον Σεπτέμβριο εννοώ. Σύντομο, ουσιαστικό περιεκτικό», τόνισε για να προσθέσει:
«Τα προαπαιτούμενα τα κάνουμε. Τι θα ζητήσουμε από την τρόικα; Τρία πράγματα. Το θέμα του να γίνουν κάποιες διορθώσεις σε κάποια σημεία της πολιτικής.
Π.χ. στον ΕΦΚ έχει αποτύχει το μέτρο ή στο θέμα των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα. Είναι γνωστή η πρότασή μας για τις 100 δόσεις που έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση.
Δεν θα δεχτούμε νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Και θα ζητήσουμε μια θετική έκθεση για την Ελλάδα, με βάση τις πραγματικά μεγάλες και σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.
Αν δεν συμφωνήσουμε με την τρόικα υπάρχουν και πολιτικοί προϊστάμενοι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Στο ερώτημα αν περιλαμβάνει και την Μέρκελ, ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε:
«Γιατί όχι; Παίζει έναν ρόλο σημαντικό στο Συμβούλιο Κορυφής».
«Πολιτική διαπραγμάτευση», τόνισε, «δεν σημαίνει συζήτηση στον αέρα. Θα ξεκινήσει από τη συζήτηση επί αυτών που έχουμε στο τραπέζι και θα συνεχιστεί γιατί έχουμε και άλλα θέματα να κουβεντιάσουμε και τα οποία δεν θα κουβεντιάσουμε με την τρόικα, βέβαια. Συνδέονται με την ανάπτυξη, με τις τράπεζες, τα stress tests κ.ο.κ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση